Hírek

2009.01.16. 03:29

Védőhálót szőnek

<strong>Dunaújváros</strong> - A cégbíróságon tavaly decemberben bejegyzett Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért Alapítvány kuratóriuma ma délelőtt tartja alakuló ülését a polgármesteri hivatalban. Az önkormányzat évi tizenötmillió forint támogatást ad

nincs nev

A kuratórium elnöke Cserna Gábor humán alpolgármester, a tagok pedig Gombos István, Selyem József és Kiss András - mindhárman közgyűlési képviselők, s a civil, a szocialista, valamint a Fidesz-frakciót képviselik. Kurátorként dolgozik továbbá Friedrichné Pethő Ilona, aki az önkormányzatnál humánpolitikai tanácsadó. Az alapítvány felügyelőbizottságának elnöke dr. Dorkota Lajos városgazdálkodási alpolgármester, rajta kívül az MSZP részéről Iván Mihályné, a civilek delegáltjaként pedig Farkas Zsolt lesz az fb tagja.

A kuratóriumi ülésen előkészítik az együttműködési megállapodásokat is. A Védőháló ugyanis a DVG Zrt. és a DVCSH közös alapítványaként működik, mivel önkormányzat a hazai szabályozás szerint nem hozhat létre alapítványt. A Védőháló ezen kívül együttműködik a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal is - náluk már működik egy szolgáltatás, melynek segítségével a rászoruló családok pénzügyeit, a felhalmozódott tartozásokat próbálják meg rendezni.

Az alapítványt az önkormányzat évente tizenötmillió forinttal támogatja, egészen addig, amíg az közhasznú szervezetként ellátja feladatait, a céloknak megfelelően működik, valamint szerepel a bírósági nyilvántartásban. A szociális irodához, vagy az alapítványhoz eljuttatott kérelmek jogosságát a szociális iroda, illetve a családsegítő intézet munkatársai vizsgálják, az elbírálás e szerint működik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!