Hírek

2008.09.16. 02:27

Leszerelt a nyári kommandó

Dunaújváros - Idén nyáron csak egy ételmérgezés fordult elő - az is egy otthon készített madártejtől. A közétkeztetők, főző- és melegkonyhák nem vizsgáztak rosszul az ÁNTSZ ellenőrzésein.

Szigeti Sándor

Harmincnégy ellenőrzést hajtottak végre medencés közfürdőkben, az M6-os autópálya pihenőinél, vasútállomásokon, benzinkutaknál és autóbusz-pályaudvarokon. A kép itt már vegyesebb: a sztráda melletti pihenőhelyek tiszták, és a buszpályaudavarok várótermeivel sincs nagy probléma - mindössze egy esetben kellett intézkedni, hogy megfelelő szellőztetést biztosítsanak - a vasúti várótermekben azonban hat esetből öt alkalommal nem tartható higiénés állapotokat tártak fel az ellenőrzések. A vizsgált tíz benzinkút esetében egyszer szabtak ki bírságot: az egyik töltőállomáson egy kólásüvegben tároltak veszélyes anyagot. Más szabálytalanság nem történt.

Végül a hatóság munkatársai arra is kíváncsiak voltak, hogy vajon a nyári főszezonban megfelelő-e a veszélyes anyagok tárolása és alkalmazásuk a fürdőhelyeken. Jellemzően fertőtlenítő- és oldószerek használatára kell itt gondolni. Szerencsére az uszodákban és a strandokon is csak apróbb, adminisztratív problémák merült fel - tette hozzá az elmondottakhoz Müller Cecília.

Az ÁNTSZ a kánikula kommandó működése alatt csak kilencszer bírságolt, összesen hatszáznegyvenezer forint büntetést szabott ki. A napközis tábort például négyszer is ellenőrizték, de a bevizsgált ételmintákkal egyszer sem volt probléma.

A nyár folyamán csak egyetlen ételmérgezés történt, az is egy magánháznál. Egy romlott madártej okozott kellemetlenségeket egy családnak. Egy hónap alatt százhatvannyolc helyet ellenőriztek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!