Hírek

2008.09.09. 02:28

Irány a hulladékudvar!

Dunaújváros - Egy kulcsi olvasónk, Szabó István szerint a helyi bevásárlóközpontokhoz is kihelyezhetnének egy-egy szelektív hulladékgyűjtő szigetet.

Szabó Betty

Az ötletet mi sem tartottuk rossznak. Éppen ezért tolmácsoltuk a kérdést Rosta Gyulának, a Dunanett Kft. ügyvezetőjének. Mint tőle megtudtuk, a nagy áruházak nem engedélyezték, hogy a telkükön szelektív konténereket helyezzenek el. Mivel saját ingatlanról van szó, erre nem is kényszerítheti senki a bevásárlóközpontokat, így aztán ezen a ponton megrekedt a történet.

A vidékről érkező, környezettudatos lakók számára azonban így is tudunk segíteni. A Budai Nagy Antal úton, a Dunanett telephelye mellett ugyanis működik egy úgynevezett hulladékudvar, ez bárki számára nyitott, hozzáférhető. Itt szelektív módon elhelyezhető a papír, az alumínium, a műanyag és az üveg palack is. A hulladékudvarban lehetőség van ezen kívül az elektronikai hulladékok leadására is - tette hozzá Rosta Gyula. A speciális elhelyezést igénylő hulladékok, mint például az elem átvételét egyelőre nem tudják megoldani - bár engedélyük van rá, de nincs még olyan, speciális, az előírásoknak megfelelő edényük, melyben tárolni lehetne az elemeket. Az árusító boltokban, üzletekben azonban kötelező visszavenni a már használt elemet, így aztán azok elhelyezése, majd az ártalmatlanítása is megoldott ily módon. Az OBI-ban is van elemtároló konténer, sőt: ott még a fénycsöveket is visszaveszik.

A városban egyébként huszonnégy szelektív hulladékgyűjtő sziget működik jelenleg, korábban ennél több, összesen harminckettő volt, ám ezek közül többet felgyújtottak, tönkretettek. A most működő hálózatot egyelőre nem tervezik fejleszteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!