Hírek

2008.09.26. 02:27

Főnökfeljelentgetők(?)

<strong>Dunaújváros</strong> - Időnként kart karba öltve, máskor egymásnak feszülve - és a többségi akaratot érvényesítve - érlelődtek a döntések a tegnapi közgyűlésen. Hosszadalmas tanácskozás volt.

Körmendi Erzsébet

Szepesi Attila megütközött azon amit dr. Dorkota Lajos mondott. Nem azért háborgott, mert az alpolgármester feljelentgetéssel gyanúsította a városháza irodáin dolgozókat. Készpénznek vette a vádat, s azt kérte, gyűjtsék ki, hogy a hivatal hányszor támadott meg a mostani többség által elfogadott határozatot. Szerinte döbbenetes, ha az ember a saját főnökét mószerolja. Dr. Tóth István jegyző védte a mundér becsületét, azt mondta: kifogásaikat soha nem személyes indíttatásból mondják el, hanem azért, hogy felhívják a figyelmet és megelőzzék a törvénysértéseket. A közgyűlési jegyzőkönyveket pedig kötelességük megküldeni a közigazgatási hivatalnak.

Dorkotára jellemző szösszenet volt a következő is. Nehezményezte, hogy Dudás Pálnétól levelet kapott a DVG Zrt. tulajdonosi képviselőjeként, holott a pénzügyi iroda vezetőjének is pontosan tudnia kellene: a közgyűlésen lemondott a tisztéről. Dudásné udvariasan hárított, hiszen akkor lehet egészen biztos a dologban, ha az alpolgármester írásban megerősíti a szóbeli bejelentést. Dorkota viszont - mint mondta - elvárta volna a hivatalban dolgozóktól, hogy megírják a tulajdonosi képviseletről lemondó nyilatkozatát és elé tegyék aláírásra. Kismoni László lecsapta a magas labdát. Megtudhatták, hogy ő bezzeg saját maga bonyolítja a levelezését, a titkárnője segítségét sem kéri, mellesleg - saját példájából tudja - az alpolgármestereknek is van titkárnőjük, és úgy tudja továbbá, hogy dolgozik a fideszesek körül is annyi segítő, valamelyiknek biztos lett volna ideje legépelni azt a három sort. Ami a lényeg: a polgármester értett a szóból - mármint a közgyűlésen korábban elhangzott bejelentésből -, és Pintér Attila alpolgármestert bízta meg azzal, hogy Dorkotát váltsa ezen a poszton és tulajdonosi képviselőként eljárjon a vagyonkezelő zrt-nél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!