Hírek

2008.05.02. 02:29

Impozáns és gyönyörű lett

Dunaföldvár - Jeles ünnepet ült tegnap a fennállásának negyedik évfordulóját ünneplő Szent Rókus Borlovagrend. A rend két új tagját is felavatták, akárcsak a felújított székházat.

Gallai Péter

- Kilencven százalékban önerőből, tagdíjakból és építési hozzájáruláskból készült el minden - a tagok önkéntes felajánlásaiból. Persze segítséget kaptunk helyi vállakozóktól, s rengeteg társadalmi munkánk volt benne, akadt, aki hatszáz órát dolgozott itt. Csak az anyagköltség volt két és fél millió forint, de ha a társadalmi munkát és felajánlásokat is idevesszük, akkor bőven ennek duplája fölött van a végösszeg. De azt hiszem, megérte a fáradozás, hiszen nagyon szép lett minden - mondta nem kis büszkeséggel Vorák József nagymester.

S hogy nem a levegőbe beszélt, azt a személyes bejárás is igazolta: impozáns és gyönyörű lett a lovagrend új otthona, amellyel az országban az elsők lettek. Ugyanis egyetlen más rendnek sincs saját székháza. - Ez a hely méltó ahhoz, hogy öregbítsük a borkultúrát, épp ezért nemcsak a saját, hanem a város új ékének is tekintjük ezt a helyet, ahol földvári borokkal kínáljuk majd a vendégeket.

- Bízunk benne, hogy az idegenforgalomba is be tudunk kapcsolódni, hiszen akár egy busznyi embert is le tudunk ültetni. De a mi életünkben is hatalmas mérföldkő az épület mai felszentelése és átadása, hiszen még jobban összekovácsolja a tagokat ez a közös hely - tette hozzá a nagymester, akinek meghívására többek között a Magyar Borrendek Országos Szövetségének elnöke, dr. Terts András és alelnöke, Tálos Tamás is jelenlétével emelte az események rangját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!