Hírek

2008.05.19. 02:29

Három autó teljesen kiégett

Dunaújváros - Két szelektív hulladékgyűjtő konténer égett ki szombaton hajnalban a Domanovszky tér parkolójában, ami több millió forintos kárt okozott két autó tulajdonosának is.

Szabó Betty

Orosz Csaba tűzoltószázadostól megtudtuk: hajnali fél négykor riasztották a Dunaújvárosi Tűzoltóságot. Két szerkocsival vonultak ki a helyszínre, s mivel azt látták, hogy három autó egyként ég, ezért azonnal habbal kezdték el az oltást. Így próbálták megelőzni, hogy a tűz átterjedjen a közelben parkoló többi személygépkocsira is. A három autó esetében már nem tudtak mit tenni, azok teljesen kiégtek, a viszonylag gyorsan megfékezett lángok martaléka lett mindegyik.

A hozzánk forduló olvasó szerint a Római városrészben lakók szinte már rettegnek. Úgy tudjuk, hogy a Weiner körúton a tűzeset éjszakáján mintegy tíz autó tankját fúrták meg alulról, e módszerrel lopva üzemanyagot. A környéken korábban szétzúzták a telefonfülkéket, sorozatosakak lettek a rongálások a Vácin, és a szomszédos utcákban is. Előfordult, hogy az egyik tömbház pincéjében akartak gyújtogatni. A szelektív kukák felgyújtására már több helyen, például a Technikum városrészben is volt példa.

Az ott lakók szerint az sem szerencsés, hogy a hulladékgyűjtő szigetet a Domanovszky téren is a parkolóba, közvetlenül az autók közé telepítették. Ez ügyben az önkormányzathoz fordulnak, hogy helyeztessék el a szolgáltatóval másként a műanyag konténereket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!