Hírek

2008.05.20. 02:28

Csak a helyet foglalják, és nincs gazdájuk

Dunaújváros - Közel ötven roncsautó csúfítja a város utcáit. A helyzet faramuci, ugyanis a közterület-felügyelőknek jelenleg nincs joguk elszállíttatni őket.

Szigeti Sándor

- A bejelentéstől számított nyolc napon belül kipostázzuk az első felszólítást. A bírság maximális összege tízezer forint, de ezt havonta meg lehet ismételni. Súlyos szabálysértés esetén a rendőrségen teszünk feljelentést. Sokszor azonban az is komoly nehézséget jelent, hogy a tulajdonos kilétét meghatározzuk. Előfordul ugyanis, hogy a korábbi tulajdonos meghal, de megtörtént az is, hogy az adásvételi szerződés eltűnt, vagy bejelentés nélkül adták el a gápjárművet - mondta el kérdésünkre Pásti Norbert.

A közterület-felügyelők csoportvezetője hozzátette: csak a tavalyi évben nyolcvan felszólítást küldtek ki. A roncsautók viszont folyamatosan cserélődnek a városban. A régebbiek eltűnnek, de mindig érkeznek újabbak a helyükre. Elkészült egy rendeletmódosítás is, amelynek alapján jogosítványuk lenne a roncsautók elszállítására. A javaslatot a szakbizottságok még nem tárgyalták, így nem tudni, hogy közgyűlés elé kerül-e a javaslat.

Többek szerint a mostani helyzet kialakulásának az is oka lehet, hogy egyre nehezebb fentartani az autókat. A régi, olcsó modellekről pedig könnyen lemond a tulajdonos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!