Hírek

2008.04.03. 02:28

Vizitdíj már nincsen

Dunaújváros - Az orvosi rendelőkben és a kórházban is véget ért a reformkorszak: a vizitdíjat és a napidíjat sem szedik április elsejétől. Újdonság: a kórház honlapján már megtalálható fekvő- és járóbeteg várólista.

Szabó Betty

A vizitdíjat szedő munkatársak közül kettőt határozott időre alkalmaztak, ők nyugdíj mellett dolgoztak. Nekik megszünt a feladatuk április 1-től. A többi dolgozónak házon belül, de más területen biztosítottak munkát.

A törvényes előírásoknak eleget téve, felkerült a kórház honlapjának Előjegyzés rovatába a fekvő- és járóbeteg várólista, amelyet az ütemezett betegellátás érdekében kellett bevezetniük az egészségügyi intézményeknek. Ez a várólista a sürgősségi eseteken kivüli betegellátás sorrendjét meghatározó jegyzék. A műtétre váró betegek a fekvőbeteg várólista linkre kattintva találhatják meg osztályonkénti bontásban, hogy a számukra előírt beavatkozás elvégzése mikor esedékes (illetve azt is, mikor kerültek a listára). A beavatkozásra várók nem név szerint, hanem egy tizenegy számjegyből álló azonosítóval szerepelnek a listán, ez a kód a páciens ambuláns lapján is megtalálható. A nyilvános várólista lényege, hogy senki nem nyúlhat az előjegyzésekbe, vagyis az első üres időpontnál későbbre kérhető a műtét, előbbre azonban nem. A járóbeteg várólista linkre kattintva a befogadási lista olvasható. A betegellátás sorrendjét a szakrendelő határozza. A beteg nevét itt is egy azonosító helyettesíti, a lista tartalmazza az ellátásra jelentkezés és az igénybevétel percre pontos idejét és helyét. A listára kerülést a beteg maga, vagy beleegyezése esetén háziorvosa, kezelőorvosa kezdeményezheti személyesen, telefonon vagy elektronikus úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!