Hírek

2008.04.08. 02:29

Fővárosi és vidéki bénultság

Dunaújváros - Kisebb pauza után tegnap ismét sztrájkot hirdetett az egyik vasutas szakszervezet, amelyet - szokás szerint - délelőtt felfüggesztettek. A városban kisebb késésekkel, de jártak a vonatok.

Szabó Szabolcs

- A többi kolléga el tudta látni a demonstrálók feladatait, így nem maradt ki egy vonat sem, azonban akadtak késések a máshol sztrájkolók miatt, például a Déliből érkező járat sem tudott időben megérkezni Dunaújvárosba - tudtuk meg Takács Imre állomásfőnöktől. Amúgy a pályaudvaron alig lézengtek az emberek tegnap, hiszen nem tudhatták, melyik szerelvény indul el vagy érkezik a meghirdetett menetrend szerint.

Hogy idén ez már az ötödik, határozatlan időre szóló sztrájk volt, amelyet azután órák múlva mindig felfüggesztettek, lassan kezdi nevetségessé tenni az egészet - legalábbis ez volt több ember egyöntetű véleménye.

A vasút részleges leállása ezúttal sem rótt plusz terheket az Alba Volán helyi üzemigazgatóságára. - A hivatalos menetrendben feltüntetett járatokon kívül sem a helyközi, sem a távolsági autóbuszoknál nem volt szükség plusz járatokra, elegendő volt a szokásos kapacitás. Egyedül az iváncsai vasútállomástól a Déli pályaudvarig kért két autóbuszt a vasúttársaság, de ezek közül az egyikre ketten szálltak csak fel, míg a másik Ercsiből visszafordult, mert nem volt rá igény az utasok részéről - tájékoztatott Tóth Ferenc személyszállítási üzemvezető.

Tőle tudjuk azt is: a menetrendben vannak olyan járatok, amelyek bizonyos időt várnak a vasúti csatlakozásra. Az általában tíz-tizenöt perces intervallumba beletartozik a sztrájk miatti késés is, de csak a menetrend szerinti időig. Utána nem várhat tovább egy busz sem, mert akkor az a Volán indulási-érkezési időpontjait borítaná fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!