Hírek

2007.11.27. 03:28

Ne a busz gyártási éve legyen a döntő

Dunaújváros (gp) - Lassab minden hétre jut egy munkabeszüntetés. Ma az autóbuszvezetők tiltakoznak, a típushoz kötött nyugdíjkedvezmény tervezete miatt.

Gallai Péter

A gépkocsivezetők ugyan ma reggel bemennek a munkahelyükre, de nem veszik fel a munkát. - Százszázalékos lesz Dunaújvárosban a leállás, egy járat sem indul - fogalmazott Szabó Emil, helyi szakszervezeti titkár. - Nekünk is kellemetlen, hogy ehhez az eszközhöz kellett folyamodnunk, de úgy érezzük, nincs más lehetőségünk. A típuskedvezménnyel nem értünk egyet, hiszen teljesen mindegy, hogy öreg vagy fiatal autóbuszt vezet valaki, a felelősség és a stressz ugyanakkora a vezetőn. Igaz, tegnap kiderült, a minisztérium változtatna ezen, de nem látjuk hosszú távra biztosítottnak ezt a kedvezményt, s nem sztrájkolhatunk ezért minden évben - tette hozzá Szabó Emil.

A várótermeket a munkabeszüntetés ideje alatt is nyitva tartják, a helyi közlekedésben nem lesz fennakadás fél hat után, de a helyközi és távolsági vonalakon pár óra kell majd a megszokott menetrend helyreállásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!