Hírek

2007.11.13. 03:24

Cocktail, Tom Cruise nélkül

Dunaújváros (szb) - A honi szlengben egyszerűen mixernek nevezett bartender szakma képviselői, a kakasfarok ismerői avatták be tegnap délután az érdeklődőket a cocktailok világának rejtelmeibe.

Szabó Betty

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mixer, hivatalosabban, bartender szekciója tartott kóstolóval egybekötött koktélbemutatót tegnap délután a Klub Hotel Házi Sárkány éttermében. Amire a leginkább készültünk, arról - mivel a program legutolsó, vagyis záró akkordja volt - lemaradtunk: ez lett volna a mixershow. A 88-as Tom Criuse-féle Cocktail című film okozta maradandó lelki sérüléseket szerettük volna e műsorszám révén kiheverni. Mivel azonban nem volt lehetőségünk kivárásra játszani, így némi ismeretre tettünk szert a pezsgőkészítéssel kapcsolatban, a hagyományos francia champagne, illetve a spanyol cava rejtelmeibe Szekeres László avatta be a jelenlévőket. Mindennek örömére később, egy Sex on the Beach elfogyasztása után, megkóstoltunk egy pohárka félszáraz, rozé pezsgőt is. Antal B. Gábor újságíró részletes történeti áttekintést adott a kevert italok kialakulásával, egyáltalán, az italkultúra jelentősebb állomásaival kapcsolatban. Tőle megtudhattuk, hogy mire utal a cocktail, azaz kakasfarok elnevezés (a 16-17. században népszerű kakasviadalokról van szó). A kevert, fűszerezett italok azonban már a régi görög, kínai, kelta, római kultúrában is ismertek voltak. A kelta cidertől, almabortól az octli nevű italig, amiből aztán a tequila lett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!