Hírek

2007.07.11. 02:29

A helyzet kulcsa

Kulcs-Dunaújváros - Szaporodnak a bizonytalansági tényezők a Hankook dolgozói számára építendő lakópark ügyében. Kulcson gyűjthetik az aláírást - döntött a bíróság. Másfelől felmerült a szélerőmű elbontása is...

Szabó Szabolcs

A Hankook határozott kiállása mindent eldöntő lenne a lakóparképítési huzavonában, állítják ingatlanszakértők. Mindent eldöntő lenne, ha a gumiabroncsgyár tulajdonosai rámutatnának egy területre, kiválasztanák a beruházó céget, és a finanszírozást illetően is elkötelezniék magukat. Tőkeerős hátszéllel lenne komoly az építési szándék. Ám a Hankook továbbra is csak csápjait nyújtogatja, cégeken keresztül puhatolózik - mintha nem lenne annyira sürgős a dolgozói szálláshelyek kialakítása, mint azt a Hanhome képviselője érzékeltette Kulcson. A faluban továbbra is kérdéses az építkezés kimenetele, mert a bíróság hétfőn soron kívül és jogerősen döntött arról, hogy elkezdődhet az aláírásgyűjtés a népszavazási kezdeményezés ügyében. A Hankook ajánlatot tett a szélerőmű lebontására, de szó van városi területről is. (Folytatás Értelmetlen a hajsza? címmel a 4. oldalon.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!