Hírek

2007.06.02. 02:29

Második ütem?

Dunaújváros - A szerződés szerint július elejére kell elkészülni az uszoda külső medencéjének helyreállításával. A kivitelező azt ígéri: igyekeznek még a határidő lejárta előtt elvégezni a munkát. Az uszoda teljes rekonstruk- ciója jelentene megoldást a sokasodó gondokra

Szabó Szabolcs

Az anyagokat már megkapták, folyamatosan végzik a felújítást. Az április elején tönkrement csőrendszer cseréjére május 25-i határidővel kötöttek szerződést, amelyben negyvenöt napos határidőt szabtak a munkálatok elvégzésére - tudtuk meg Pikóné Perjési Iréntől, a felújítást végző DVCSH Kft. ügyvezetőjétől. Ez a - többségében önkormányzati tulajdonú - cég üzemelteti egyébként az uszodát, tehát mondhatni házon belül végzik el a kárelhárítást. Számításaink szerint az említett negyvenöt nap július 9-én járna le, tehát több, mint egy hónap múlva. Pikóné azonban kijelentette: azon vannak, hogy a határidő lejárta előtt átadhassák a külső medencét, és meg lehessen nyitni azt a látogatók előtt. Az uszodában készült egy állapotfelmérés is. Egy korábbi közgyűlésen elhangzott, hogy a jelenlegi, meglehetősen elavult berendezések helyreállítása, az épület, a különféle helyiségek felújítása összesen mintegy 800 millió forintba kerülne. E kérdésben az önkormányzatnak kell dönteni. Pikóné Perjési Irén meglehetősen szűkszavúan fogalmazott e témakörben, annyit azonban elmondott: úgy tudja, hogy az önkormányzat már tárgyalásokat folytat az úgynevezett második ütemmel kapcsolatosan. Itt arról van szó, hogy készült egy fejlesztési terv, melynek első üteme az élményfürdő megépítését tartalmazta. A második ütemben készülne el a régi uszodai egység teljes rekonstrukciója, és ebben a munkafázisban megépítenének egy vízilabda medencét is. Akkor a második ütem költségét mintegy 3 milliárd forintra becsülték - de ne feledjük: az első ütem is végül 3,4 milliárd forintos beruházássá nőtte ki magát a tervezett 2 milliárd helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!