Hírek

2007.06.07. 02:28

Lesz hely az autóknak

Dunaújváros (ke) - Az önkormányzat teljesítette a lakók kérését és jövő hétfőn már birtokba vehetik a Béke II. városrészi Fáklya utcában élők az elkészült új parkolóhelyeket.

Körmendi Erzsébet

Az egyirányú utcában már alig lehetett közlekedni az úttest mindkét szélén parkoló autóktól. Ezt az áldatlan állapotot elégelték meg a lakók, a terület önkormányzati képviselőjéhez fordultak. A parkolóépítés többször szóba került a közgyűlésen is, míg végül teljesült az óhaj. A városüzemeltetési és fejlesztési iroda munkatársától, Nagy Zoltántól tudjuk, hogy önkormányzati forrásból nyolcmillió forintot áldoztak az új parkolóhelyek kialakítására. Közbeszerzési eljáráson nyertes cég végezte a kivitelezést, már az utolsó simításokat végzi a munkaterületen. A volt játszótér gyepének legnagyobb részét felszedték, ám egyetlen fát vagy bokrot sem vágtak ki. Összesen harmincnégy gépkocsibeállót alakítottak ki, így az ott lakók - akik előre láthatólag hétfőtől birtokba is vehetik a parkolót - örülhetnek, mert nagyobb biztonságban, szem előtt tudhatják járműveiket. Bár a beruházást ellenzők nem mulasztják el megjegyezni: alig negyven lépésnyire ott áll, mégpedig javarészt üresen a városrész legnagyobb parkolója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!