Hírek

2007.05.08. 02:28

Eredményes autóvadászat

Dunaújváros (gp) - A Városvédő Polgárőrség és a helyi rendőrkapitányság fokozott közúti ellenőrzését a Május 1. Autóvadász Kupával is összekötötték szombaton.A járműveket megállítás nélkül ellenőrizhetik

Gallai Péter

A rendszer nemcsak a jármű, hanem annak tulajdonosának adatait is egy szempillantás alatt kidobja. Ha valami nem stimmel, azonnal jelez.

- Reggel a kapitányságon volt az eligazítás, majd öt csapat átment Székesfehérvárra, a mi illetékességi területünkön tíz technika maradt. Mindegyik autóvadász egység mellett egy-egy rendőrségi elfogó is készenlétben volt, utóbbiak eredtek nyomába a problémás gépkocsiknak - mondta Hargittai István százados, aki az akció főszervezője volt.

- A mi csapataink a kapitányság teljes illetékességi területét bejárták. Volt álló és mozgó ellenőrzés is, utóbbi főként a nagyáruházak parkolójában. Délelőtt kilenc és délután öt óra között végül 13330 autó került a kemerák látószögébe, a fehérváriakkal együtt összesen 31 130 járművet ellenőriztünk - tette hozzá Hargittai István.

A mi pedig a nap dunaújvárosi zárszámadását illeti: huszonnégy forgalomból kivont, vagy lejárt műszakival közlekedő autót találtak. Elfogtak három körözött személyt, egy főt előállítottak bűncselekmény miatt. Egy lopott és két lízíngdíj-nemfizetés miatt keresett járművet is lefoglaltak. A rendszer egy egyedi azonosító jel meghamisítását is jelezte. Tíz egyéb esetben történt közlekedési szabálysértési feljelentés, és hét vezető kapott összesen negyvenegyezer forintnyi helyszíni bírságot. A százados elmondása szerint az országban végrehajtott eddigi akciók közül ez sikerült a legeredményesebben, amiből az is látszik, hogy érdemes lesz további akciókat is tartani.

A napot végül a pálhalmai bv-intézetben közös vacsora zárta, ahol megjelent dr. Kálmán András polgármester is. Az autóvadász egységek versenyét a Büki Polgárőrség, az adonyi rendőrőrs és a Városvédő Polgárőrség csapata nyerte. A második a Ferencvárosi Polgárőrség és a kiskunhalasi kapitányság egyenruhásai, míg harmadik a páhi polgárőrök és a dunaújvárosi rendőrök egysége lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!