Hírek

2007.03.01. 03:28

Ma végleg bezárják a templomosi postát

Baracs (ke) - A Magyar Posta Zrt. vezetői elhatározták, és döntésük ellen a Templomoson élők sem tehettek semmit: március 1-én bezárták a falurész kis postáját.

Körmendi Erzsébet

Baracs templomosi falurészén élők megszokták évtizedek alatt, hogy saját postájukon intézhetik ügyeiket, ahogyan az apátszállási részen élők számára is az volt a természetes, hogy övék a központban lévő postahivatal. A szolgáltatás két helyen intézésének létjogosultságát mi sem bizonyította jobban, mint az, hogy külön írányítószámmal rendelkezik mindkét településrész. Ma megváltozik ez a helyzet, mert a templomosi kis posta áldozatául esett a Magyar Posta Zrt. racionalizálási programjának. A szakmabeliek igazán nem is csodálkoznak a döntésen, mert mint megtudtuk: a templomosi hivatalban dolgozóknak egy hónap alatt nem akadt annyi munkájuk, mint például a dunaújvárosi 1-es postán dolgozóknak negyed óra alatt. Az érintett lakókat nem hatotta meg ez az érvelés, aláírást gyűjtöttek a helyi kisboltban, ám tiltakozásukkal nem értek el semmit, tegnap délután végleg lehúzták a rolót a postájukon. A lakók a kézbesítőknél vagy a faluközpontban lévő - mától baracsinak nevezett - postán intézhetik ezután az ügyeiket, tudtuk meg Lendvay Istvántól, a dunaújvárosi főposta vezetőjétől. A motorral közlekedő kézbesítőket már jól ismerik a helybéliek, náluk lehet levelet, csekket feladni, képeslapot, bélyeget, egyebet vásárolni, csak a csomagot nem szállítják ki, azért be kell menni a postára. Baracs két falurészének idén még megmarad a külön irányítószáma - vagyis ilyen szempontból továbbra sem lesz egységes a település.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!