Hírek

2007.01.18. 03:27

Szeretet Posta: négyszázezer üdvözlettel

Nagykarácsony (ke) - Közel négyszázezer küldeményt - valamivel kevesebbet, mint a korábbi évben - továbbított a nagykarácsonyi Szeretet Posta advent heteiben.

Körmendi Erzsébet

A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan Nagykarácsonyt nemcsak a Mikulás otthonaként emlegetik, hiszen a település méltán vált népszerűvé a Szeretet Postájáról is. Advent heteiben mindig lázas munka folyik az ünnepi díszbe öltözött hivatalban, nagyon sokan keresik fel személyesen is a postát, hogy saját kezűleg választhassanak üdvözlőlapot. A hagyományokhoz híven a nagykarácsonyiak advent négy hetében más és más alkalmi bélyegzővel látták el ezúttal is a küldeményeket. Emiatt váltak különlegessé a Nagykarácsonyon át pecséttel ellátott üdvözletek, amelyek az ország bármelyik postáján feladhatók voltak. Lendvay Istvántól, a dunaújvárosi főposta vezetőjétől tudjuk, hogy közel négyszázezer küldemény fordult meg tavaly decemberben a Szeretet Postán. Nagyon sokan külföldön élő rokonaikat örvendeztették meg ezzel a különlegességgel. Képeslapot általában magánszemélyek, borítékos üdvözlőkártyát pedig cégek küldtek egymásnak alkalmi bélyegzővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!