Hírek

2007.01.18. 03:26

Kistérségi programok

DH-információ (ke) - A kistérségi rendezvényeket szervezők hasznos ötletekkel és tapasztalatokkal felvértezve térhettek haza a Kistérségi Szinergia Közalapítvány tegnapi szakmai napjáról.

Körmendi Erzsébet

Rendezvénytámogatásaival vált népszerűvé a városkörnyéki településeken a Kistérségi Szinergia Dunaújváros és Vonzáskörzete Területfejlesztési Közalapítvány, amely első alkalommal tartott szakmai napot a helyi kereskedelmi és iparkamara előadó termében. Az alapítvány tagjai elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy támogatásaikkal miként tudtak hozzájárulni a kistérségi közösségek életének színesítéséhez. Hangulatos volt a tanácskozás, nyilatkozta a lapunknak Szabóné Lőrincz Ilona kuratóriumi tag, aki a nagyvenyimi Pünkösdi Dalostalálkozó valamint a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza közönségszervezői tréningje miatt is érintett volt a rendezvényen. Mint megtudtuk: jó volt hallani, ahogyan a szervezők lelkesen meséltek azokról a programokról, amelyek az alapítvány százezer forintos támogatása nélkül nem vagy csak szerényebb formában valósulhattak volna meg. Ötleteket kaptak egymástól a szakemberek, akik között - lévén hasonló területeken dolgoznak - komoly eszmecsere alakult ki, hasznos ötleteket meríthettek az egymásnak elmondottakból. A dunavecseiek például - akik a Duna fölötti kötélhúzás miatt voltak érintettek - örültek annak, hogy meghívást kaptak az idei dalostalálkozóra. A sikeres rendezvények közül említést érdemel a kisapostagi, a daruszentmiklósi, a nagyvenyimi falunap, a Mezőfalvi Vagasságok, a Baracs Fesztivál, az erdőjárók klubja őszi közösségépítő túrái, a Rácalmási Tökfesztivál, a Mozaik Művészeti Fesztivál. Érdekességként hallgatták a szakmai nap résztvevői Szabó Imre főépítés előadását arról, hogy a tervezett városok miként reagálnak a mai városfejlődési problémákra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!