Hírek

2006.06.26. 22:00

Tévéstúdió helyett termeket bérelnének

<b>Tizenötmillióért elõadók, könyvtár, sportpálya</b>

Mórocz Zsolt

Még két évvel ezelõtt, az azóta jobblétre szenderült önkormányzati tulajdonú DTV Kht. mûködése idején került szóba, hogy a helyi televízió helyiséggondjait a fõiskola segítségével oldaná meg a város. Az ott épülõ tévéstúdiót - tervezték anno - közösen használja majd a fõiskola, illetve a DTV. Ezt egy korrekt bérleti szerzõdés keretén belül pontosították is.
A meglehetõsen hányatott sorsú önkormányzati televíziós cég azonban végelszámolás alá került, a most mûködõ médium nem városi, hanem vállalkozói kézben van, székhelyet is találtak maguknak. A stúdióbérlés ügye így okafogyottá vált - vélhetõen e mûsorváltozás okozta feszült idegállapot miatt a fõiskolai vezetés sem dõlt saját kardjába. Az alku azonban marad, csak a tárgy változik mivel a városnak szüksége lenne több, különbözõ nagyságú, befogadóképességû elõadóteremre, tanácskozóra, így most az újonnan épülõ helyiség bérlésére szerzõdnének. Ezen kívül a könyvtár és a belsõ sportpálya használata lenne része a paktumnak. A fõiskola tizenötmillió forintot kapna évente, akkor is, ha a bérlõ nem venné igénybe maradéktalanul a termeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!