praktikák

2018.02.18. 10:00

Flört az interneten

Sokan nem is tudják, mennyire átalakult az ismerkedés az elmúlt évtizedben. Mára mint minden, az ismerkedés is felgyorsult. Megváltoztak a szokások, és ebben a káoszban elég nehéz eligazodni.

Hankusz Kálmán

Nemrégiben még egészen más volt a helyzet ezen a fronton. A legnagyobb különbség talán az volt, hogy ha ismerkedni szerettél volna, szinte biztos, hogy ki kellett lépned a lakásból. Mára ez annyiban változott, hogy fel sem kell kelni a fotelből. Ott van egy gombnyomásnyira az egész világ. Felszedhetsz bárkit, és ugyanolyan gyorsan dobhatod is. Ennek számtalan előnye van, de rengeteg hátránya is.

Ha belépsz egy társkereső oldalra, az olyan, mint ha belépnél egy szórakozóhelyre. De mivel senkit nem látsz a teljes valójában, sohasem tudhatod, hogy mennyire egyezik a kialakított kép a valósággal. Ha kipróbálod, rájössz, hogy a lehetőségek száma végtelen, és ahogy haladsz egyre előrébb, az is egyre világosabb lesz, hogy az esélyeid egyre kisebbek. Ezeken az oldalakon ugyanis boldog-boldogtalan regisztrál és garázdálkodik szabadon. Ha véletlenül ráakadsz valakire és ő visszaigazol, akkor mi van? Semmi! Ettől ez még nem lesz ismerkedés, és az esélye is kevés, hogy egy ilyen, akár ezer kilométerekkel távolabb lévő kapcsolatból kialakuljon valami.

A legjobb, amit tehetsz: kizárod, hogy a neten fogod megtalálni életed párját. Soha ne kövesd el azt a hibát, hogy elkezdesz a virtuális térben élni, és közben megfeledkezel a saját életedről! Attól, hogy a neten flörtölgetsz, menj ki a lakásból, és tégy ugyanígy a valóságban is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!