Hétvége

2009.12.05. 09:46

Friss bőr reggelire - ahol az alpolgármester a böllér

A Daruszentmiklósi Falulánc Kulturális Szövetség Nosztagia Disznótorára kapott meghívást lapunk. Naná, hogy ott voltunk!

Dunaújvárosi Hírlap

A ház udvarát egy tekintélyes hastok uralja, amin egy elképesztő méretű töltő ontja magából a kolbászt. A töltőt Fogarasi Béla alpolgármester vezérli komoly szakértelemmel, míg a kolbászokat maga Rauf Norbert polgármester kötözi, ugyancsak rutinos mozdulatokkal. És ez nem véletlen: az alpolgármester úr ugyanis civil szakmájára nézve hentes és mészáros, így a bölléri tendőket is magára vállalta, ő vette vérét a jószágnak. A polgármester úrék pedig évente három-négy disznót is vágnak - legyen mit feltenni a füstre a családnak.

A százhatvan kilós koca már csak alkatrészeire bontva látható. A sonkák hűlnek, a fej és a belsőség pedig az abalében rotyog egy üstben.

- Először a fejét vágom le, aztán a futóművektől szabadítom meg. A belek, a gyomor eltávolítása után következhet a bontás - meséli Fogarasi úr a szemtelen módon pecsenyeidőben érkező újságíróknak, akik nem voltak ott a bökésnél, de ami ennél nagyobb baj, a fogópálinkánál sem.

- Ez nem gyilkosság, hanem felmentő ítélet - jelenti ki az egyik torozó.

Faggatóznánk tovább, de képtelenség. Legalább nyolc férfiember van a társaságban és természetesen mind a nyolcnak van saját főzetű, nagy becsben tartott pálinkája. Szilva, körte, cseresznye - senkit sem szeretnénk megbántani, bőszen kupicázunk. (Közben, néhány ellesett mosolyból az a sanda gyanúnk támad, hogy itt a tudosító szándékos leitatása van folyamatban, ám hamar elhessegetjük a kósza gondolatot...)

Az asszonyi kezek is szorgoskodnak: sütik a pecsenyét, terítenek és végzik a tor talán meghálátlanabb feladatát: mosogatnak, egyre csak mosogatnak, rendületlenül. (A legrosszabb munka természetesen a bélmosás, de itt már bolti béllel dolgoztak, ezért ugrott a mosogatás az első helyre.) Egy disznótorban mindenki ínyenc. Egy olyan finomságot, mint a frissen pörzsölt disznóbőr csak ilyenkor lehet megkóstolni. Csak úgy nyersen, kis sóval. Ennek a különleges csemegének a fogyasztásában Ferenczi Lajos járt élen, aki saját bevallása szerint egy lepedőnyi friss bőrt tolt magába reggeli gyanánt. A pecsenye omlós, szaftos volt, és híreink szerint az esti vacsorán a toros töltött káposzta is az utolsó gombócig elfogyott. Reszkethetnek a süldők: folytatás jövőre!

A ház udvarát egy tekintélyes hastok uralja, amin egy elképesztő méretű töltő ontja magából a kolbászt. A töltőt Fogarasi Béla alpolgármester vezérli komoly szakértelemmel, míg a kolbászokat maga Rauf Norbert polgármester kötözi, ugyancsak rutinos mozdulatokkal. És ez nem véletlen: az alpolgármester úr ugyanis civil szakmájára nézve hentes és mészáros, így a bölléri tendőket is magára vállalta, ő vette vérét a jószágnak. A polgármester úrék pedig évente három-négy disznót is vágnak - legyen mit feltenni a füstre a családnak.

A százhatvan kilós koca már csak alkatrészeire bontva látható. A sonkák hűlnek, a fej és a belsőség pedig az abalében rotyog egy üstben.

- Először a fejét vágom le, aztán a futóművektől szabadítom meg. A belek, a gyomor eltávolítása után következhet a bontás - meséli Fogarasi úr a szemtelen módon pecsenyeidőben érkező újságíróknak, akik nem voltak ott a bökésnél, de ami ennél nagyobb baj, a fogópálinkánál sem.

- Ez nem gyilkosság, hanem felmentő ítélet - jelenti ki az egyik torozó.

Faggatóznánk tovább, de képtelenség. Legalább nyolc férfiember van a társaságban és természetesen mind a nyolcnak van saját főzetű, nagy becsben tartott pálinkája. Szilva, körte, cseresznye - senkit sem szeretnénk megbántani, bőszen kupicázunk. (Közben, néhány ellesett mosolyból az a sanda gyanúnk támad, hogy itt a tudosító szándékos leitatása van folyamatban, ám hamar elhessegetjük a kósza gondolatot...)

Az asszonyi kezek is szorgoskodnak: sütik a pecsenyét, terítenek és végzik a tor talán meghálátlanabb feladatát: mosogatnak, egyre csak mosogatnak, rendületlenül. (A legrosszabb munka természetesen a bélmosás, de itt már bolti béllel dolgoztak, ezért ugrott a mosogatás az első helyre.) Egy disznótorban mindenki ínyenc. Egy olyan finomságot, mint a frissen pörzsölt disznóbőr csak ilyenkor lehet megkóstolni. Csak úgy nyersen, kis sóval. Ennek a különleges csemegének a fogyasztásában Ferenczi Lajos járt élen, aki saját bevallása szerint egy lepedőnyi friss bőrt tolt magába reggeli gyanánt. A pecsenye omlós, szaftos volt, és híreink szerint az esti vacsorán a toros töltött káposzta is az utolsó gombócig elfogyott. Reszkethetnek a süldők: folytatás jövőre!

A százhatvan kilós koca már csak alkatrészeire bontva látható. A sonkák hűlnek, a fej és a belsőség pedig az abalében rotyog egy üstben.

- Először a fejét vágom le, aztán a futóművektől szabadítom meg. A belek, a gyomor eltávolítása után következhet a bontás - meséli Fogarasi úr a szemtelen módon pecsenyeidőben érkező újságíróknak, akik nem voltak ott a bökésnél, de ami ennél nagyobb baj, a fogópálinkánál sem.

- Ez nem gyilkosság, hanem felmentő ítélet - jelenti ki az egyik torozó.

Faggatóznánk tovább, de képtelenség. Legalább nyolc férfiember van a társaságban és természetesen mind a nyolcnak van saját főzetű, nagy becsben tartott pálinkája. Szilva, körte, cseresznye - senkit sem szeretnénk megbántani, bőszen kupicázunk. (Közben, néhány ellesett mosolyból az a sanda gyanúnk támad, hogy itt a tudosító szándékos leitatása van folyamatban, ám hamar elhessegetjük a kósza gondolatot...)

Az asszonyi kezek is szorgoskodnak: sütik a pecsenyét, terítenek és végzik a tor talán meghálátlanabb feladatát: mosogatnak, egyre csak mosogatnak, rendületlenül. (A legrosszabb munka természetesen a bélmosás, de itt már bolti béllel dolgoztak, ezért ugrott a mosogatás az első helyre.) Egy disznótorban mindenki ínyenc. Egy olyan finomságot, mint a frissen pörzsölt disznóbőr csak ilyenkor lehet megkóstolni. Csak úgy nyersen, kis sóval. Ennek a különleges csemegének a fogyasztásában Ferenczi Lajos járt élen, aki saját bevallása szerint egy lepedőnyi friss bőrt tolt magába reggeli gyanánt. A pecsenye omlós, szaftos volt, és híreink szerint az esti vacsorán a toros töltött káposzta is az utolsó gombócig elfogyott. Reszkethetnek a süldők: folytatás jövőre!

A százhatvan kilós koca már csak alkatrészeire bontva látható. A sonkák hűlnek, a fej és a belsőség pedig az abalében rotyog egy üstben.

- Először a fejét vágom le, aztán a futóművektől szabadítom meg. A belek, a gyomor eltávolítása után következhet a bontás - meséli Fogarasi úr a szemtelen módon pecsenyeidőben érkező újságíróknak, akik nem voltak ott a bökésnél, de ami ennél nagyobb baj, a fogópálinkánál sem.

- Ez nem gyilkosság, hanem felmentő ítélet - jelenti ki az egyik torozó.

Faggatóznánk tovább, de képtelenség. Legalább nyolc férfiember van a társaságban és természetesen mind a nyolcnak van saját főzetű, nagy becsben tartott pálinkája. Szilva, körte, cseresznye - senkit sem szeretnénk megbántani, bőszen kupicázunk. (Közben, néhány ellesett mosolyból az a sanda gyanúnk támad, hogy itt a tudosító szándékos leitatása van folyamatban, ám hamar elhessegetjük a kósza gondolatot...)

Az asszonyi kezek is szorgoskodnak: sütik a pecsenyét, terítenek és végzik a tor talán meghálátlanabb feladatát: mosogatnak, egyre csak mosogatnak, rendületlenül. (A legrosszabb munka természetesen a bélmosás, de itt már bolti béllel dolgoztak, ezért ugrott a mosogatás az első helyre.) Egy disznótorban mindenki ínyenc. Egy olyan finomságot, mint a frissen pörzsölt disznóbőr csak ilyenkor lehet megkóstolni. Csak úgy nyersen, kis sóval. Ennek a különleges csemegének a fogyasztásában Ferenczi Lajos járt élen, aki saját bevallása szerint egy lepedőnyi friss bőrt tolt magába reggeli gyanánt. A pecsenye omlós, szaftos volt, és híreink szerint az esti vacsorán a toros töltött káposzta is az utolsó gombócig elfogyott. Reszkethetnek a süldők: folytatás jövőre!

- Először a fejét vágom le, aztán a futóművektől szabadítom meg. A belek, a gyomor eltávolítása után következhet a bontás - meséli Fogarasi úr a szemtelen módon pecsenyeidőben érkező újságíróknak, akik nem voltak ott a bökésnél, de ami ennél nagyobb baj, a fogópálinkánál sem.

- Ez nem gyilkosság, hanem felmentő ítélet - jelenti ki az egyik torozó.

Faggatóznánk tovább, de képtelenség. Legalább nyolc férfiember van a társaságban és természetesen mind a nyolcnak van saját főzetű, nagy becsben tartott pálinkája. Szilva, körte, cseresznye - senkit sem szeretnénk megbántani, bőszen kupicázunk. (Közben, néhány ellesett mosolyból az a sanda gyanúnk támad, hogy itt a tudosító szándékos leitatása van folyamatban, ám hamar elhessegetjük a kósza gondolatot...)

Az asszonyi kezek is szorgoskodnak: sütik a pecsenyét, terítenek és végzik a tor talán meghálátlanabb feladatát: mosogatnak, egyre csak mosogatnak, rendületlenül. (A legrosszabb munka természetesen a bélmosás, de itt már bolti béllel dolgoztak, ezért ugrott a mosogatás az első helyre.) Egy disznótorban mindenki ínyenc. Egy olyan finomságot, mint a frissen pörzsölt disznóbőr csak ilyenkor lehet megkóstolni. Csak úgy nyersen, kis sóval. Ennek a különleges csemegének a fogyasztásában Ferenczi Lajos járt élen, aki saját bevallása szerint egy lepedőnyi friss bőrt tolt magába reggeli gyanánt. A pecsenye omlós, szaftos volt, és híreink szerint az esti vacsorán a toros töltött káposzta is az utolsó gombócig elfogyott. Reszkethetnek a süldők: folytatás jövőre!

- Először a fejét vágom le, aztán a futóművektől szabadítom meg. A belek, a gyomor eltávolítása után következhet a bontás - meséli Fogarasi úr a szemtelen módon pecsenyeidőben érkező újságíróknak, akik nem voltak ott a bökésnél, de ami ennél nagyobb baj, a fogópálinkánál sem.

- Ez nem gyilkosság, hanem felmentő ítélet - jelenti ki az egyik torozó.

Faggatóznánk tovább, de képtelenség. Legalább nyolc férfiember van a társaságban és természetesen mind a nyolcnak van saját főzetű, nagy becsben tartott pálinkája. Szilva, körte, cseresznye - senkit sem szeretnénk megbántani, bőszen kupicázunk. (Közben, néhány ellesett mosolyból az a sanda gyanúnk támad, hogy itt a tudosító szándékos leitatása van folyamatban, ám hamar elhessegetjük a kósza gondolatot...)

Az asszonyi kezek is szorgoskodnak: sütik a pecsenyét, terítenek és végzik a tor talán meghálátlanabb feladatát: mosogatnak, egyre csak mosogatnak, rendületlenül. (A legrosszabb munka természetesen a bélmosás, de itt már bolti béllel dolgoztak, ezért ugrott a mosogatás az első helyre.) Egy disznótorban mindenki ínyenc. Egy olyan finomságot, mint a frissen pörzsölt disznóbőr csak ilyenkor lehet megkóstolni. Csak úgy nyersen, kis sóval. Ennek a különleges csemegének a fogyasztásában Ferenczi Lajos járt élen, aki saját bevallása szerint egy lepedőnyi friss bőrt tolt magába reggeli gyanánt. A pecsenye omlós, szaftos volt, és híreink szerint az esti vacsorán a toros töltött káposzta is az utolsó gombócig elfogyott. Reszkethetnek a süldők: folytatás jövőre!

- Ez nem gyilkosság, hanem felmentő ítélet - jelenti ki az egyik torozó.

Faggatóznánk tovább, de képtelenség. Legalább nyolc férfiember van a társaságban és természetesen mind a nyolcnak van saját főzetű, nagy becsben tartott pálinkája. Szilva, körte, cseresznye - senkit sem szeretnénk megbántani, bőszen kupicázunk. (Közben, néhány ellesett mosolyból az a sanda gyanúnk támad, hogy itt a tudosító szándékos leitatása van folyamatban, ám hamar elhessegetjük a kósza gondolatot...)

Az asszonyi kezek is szorgoskodnak: sütik a pecsenyét, terítenek és végzik a tor talán meghálátlanabb feladatát: mosogatnak, egyre csak mosogatnak, rendületlenül. (A legrosszabb munka természetesen a bélmosás, de itt már bolti béllel dolgoztak, ezért ugrott a mosogatás az első helyre.) Egy disznótorban mindenki ínyenc. Egy olyan finomságot, mint a frissen pörzsölt disznóbőr csak ilyenkor lehet megkóstolni. Csak úgy nyersen, kis sóval. Ennek a különleges csemegének a fogyasztásában Ferenczi Lajos járt élen, aki saját bevallása szerint egy lepedőnyi friss bőrt tolt magába reggeli gyanánt. A pecsenye omlós, szaftos volt, és híreink szerint az esti vacsorán a toros töltött káposzta is az utolsó gombócig elfogyott. Reszkethetnek a süldők: folytatás jövőre!

- Ez nem gyilkosság, hanem felmentő ítélet - jelenti ki az egyik torozó.

Faggatóznánk tovább, de képtelenség. Legalább nyolc férfiember van a társaságban és természetesen mind a nyolcnak van saját főzetű, nagy becsben tartott pálinkája. Szilva, körte, cseresznye - senkit sem szeretnénk megbántani, bőszen kupicázunk. (Közben, néhány ellesett mosolyból az a sanda gyanúnk támad, hogy itt a tudosító szándékos leitatása van folyamatban, ám hamar elhessegetjük a kósza gondolatot...)

Az asszonyi kezek is szorgoskodnak: sütik a pecsenyét, terítenek és végzik a tor talán meghálátlanabb feladatát: mosogatnak, egyre csak mosogatnak, rendületlenül. (A legrosszabb munka természetesen a bélmosás, de itt már bolti béllel dolgoztak, ezért ugrott a mosogatás az első helyre.) Egy disznótorban mindenki ínyenc. Egy olyan finomságot, mint a frissen pörzsölt disznóbőr csak ilyenkor lehet megkóstolni. Csak úgy nyersen, kis sóval. Ennek a különleges csemegének a fogyasztásában Ferenczi Lajos járt élen, aki saját bevallása szerint egy lepedőnyi friss bőrt tolt magába reggeli gyanánt. A pecsenye omlós, szaftos volt, és híreink szerint az esti vacsorán a toros töltött káposzta is az utolsó gombócig elfogyott. Reszkethetnek a süldők: folytatás jövőre!

Faggatóznánk tovább, de képtelenség. Legalább nyolc férfiember van a társaságban és természetesen mind a nyolcnak van saját főzetű, nagy becsben tartott pálinkája. Szilva, körte, cseresznye - senkit sem szeretnénk megbántani, bőszen kupicázunk. (Közben, néhány ellesett mosolyból az a sanda gyanúnk támad, hogy itt a tudosító szándékos leitatása van folyamatban, ám hamar elhessegetjük a kósza gondolatot...)

Az asszonyi kezek is szorgoskodnak: sütik a pecsenyét, terítenek és végzik a tor talán meghálátlanabb feladatát: mosogatnak, egyre csak mosogatnak, rendületlenül. (A legrosszabb munka természetesen a bélmosás, de itt már bolti béllel dolgoztak, ezért ugrott a mosogatás az első helyre.) Egy disznótorban mindenki ínyenc. Egy olyan finomságot, mint a frissen pörzsölt disznóbőr csak ilyenkor lehet megkóstolni. Csak úgy nyersen, kis sóval. Ennek a különleges csemegének a fogyasztásában Ferenczi Lajos járt élen, aki saját bevallása szerint egy lepedőnyi friss bőrt tolt magába reggeli gyanánt. A pecsenye omlós, szaftos volt, és híreink szerint az esti vacsorán a toros töltött káposzta is az utolsó gombócig elfogyott. Reszkethetnek a süldők: folytatás jövőre!

Faggatóznánk tovább, de képtelenség. Legalább nyolc férfiember van a társaságban és természetesen mind a nyolcnak van saját főzetű, nagy becsben tartott pálinkája. Szilva, körte, cseresznye - senkit sem szeretnénk megbántani, bőszen kupicázunk. (Közben, néhány ellesett mosolyból az a sanda gyanúnk támad, hogy itt a tudosító szándékos leitatása van folyamatban, ám hamar elhessegetjük a kósza gondolatot...)

Az asszonyi kezek is szorgoskodnak: sütik a pecsenyét, terítenek és végzik a tor talán meghálátlanabb feladatát: mosogatnak, egyre csak mosogatnak, rendületlenül. (A legrosszabb munka természetesen a bélmosás, de itt már bolti béllel dolgoztak, ezért ugrott a mosogatás az első helyre.) Egy disznótorban mindenki ínyenc. Egy olyan finomságot, mint a frissen pörzsölt disznóbőr csak ilyenkor lehet megkóstolni. Csak úgy nyersen, kis sóval. Ennek a különleges csemegének a fogyasztásában Ferenczi Lajos járt élen, aki saját bevallása szerint egy lepedőnyi friss bőrt tolt magába reggeli gyanánt. A pecsenye omlós, szaftos volt, és híreink szerint az esti vacsorán a toros töltött káposzta is az utolsó gombócig elfogyott. Reszkethetnek a süldők: folytatás jövőre!

Az asszonyi kezek is szorgoskodnak: sütik a pecsenyét, terítenek és végzik a tor talán meghálátlanabb feladatát: mosogatnak, egyre csak mosogatnak, rendületlenül. (A legrosszabb munka természetesen a bélmosás, de itt már bolti béllel dolgoztak, ezért ugrott a mosogatás az első helyre.) Egy disznótorban mindenki ínyenc. Egy olyan finomságot, mint a frissen pörzsölt disznóbőr csak ilyenkor lehet megkóstolni. Csak úgy nyersen, kis sóval. Ennek a különleges csemegének a fogyasztásában Ferenczi Lajos járt élen, aki saját bevallása szerint egy lepedőnyi friss bőrt tolt magába reggeli gyanánt. A pecsenye omlós, szaftos volt, és híreink szerint az esti vacsorán a toros töltött káposzta is az utolsó gombócig elfogyott. Reszkethetnek a süldők: folytatás jövőre!

Az asszonyi kezek is szorgoskodnak: sütik a pecsenyét, terítenek és végzik a tor talán meghálátlanabb feladatát: mosogatnak, egyre csak mosogatnak, rendületlenül. (A legrosszabb munka természetesen a bélmosás, de itt már bolti béllel dolgoztak, ezért ugrott a mosogatás az első helyre.) Egy disznótorban mindenki ínyenc. Egy olyan finomságot, mint a frissen pörzsölt disznóbőr csak ilyenkor lehet megkóstolni. Csak úgy nyersen, kis sóval. Ennek a különleges csemegének a fogyasztásában Ferenczi Lajos járt élen, aki saját bevallása szerint egy lepedőnyi friss bőrt tolt magába reggeli gyanánt. A pecsenye omlós, szaftos volt, és híreink szerint az esti vacsorán a toros töltött káposzta is az utolsó gombócig elfogyott. Reszkethetnek a süldők: folytatás jövőre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!