Hétvége

2017.01.06. 17:05

Beszédes a mottó: Helyből több

Dunaújváros - Az év első napján kezdte meg adását Dunaújváros új tévés csatornája, a D+ televízió. A kezdetekről kérdeztük Bolemányi Tibor ügyvezetőt.

Balla Tibor

- A másik televízió helyett, vagy mellett indultak?

- Mellett. Az is egy ingyenes televízió és ez is az. Ez egy új tévé, amely január elsején indult, napi híradóval és háromféle magazinnal, Full HD minőségben. A magazinok hétfőn, szerdán és pénteken délután kerülnek adásba. A város sportéletével a Sportváros foglalkozik, a Szépkor egy időseknek szóló, tulajdonképpen nyugdíjasmagazin, a Főutca pedig egy kulturális és közéleti magazinműsor. A Hírplusz című műsorunk a Híradó után jelentkezik, és a nap eseményeiből egy hírt részletesebben dolgoz ki.

Ez a műsorszerkezet váza így az elején. A köztes időben zenés képújság megy számos közhasznú információval. Napi négy óra saját gyártású műsor a kitűzött cél így az elején. Terveink között szerepelnek közvetítések is. Kiemelt városi rendezvényekről, sporteseményekről élőben jelentkeznénk. Mindemellett természetesen élőben közvetítjük Dunaújváros önkormányzatának közgyűléseit is.

Bolemányi Tibor ügyvezető igazgató már a jövőn gondolkodik

- Sugároznak is, vagy csak kábelen elérhető a műsor?

- Kábelen, egyelőre csak az egyik szolgáltatónál, a modern kor kívánta minőségben digitálisan és hamarosan analóg módon is eljut a nézőhöz a műsor. Tárgyalásban vagyunk a másik szolgáltatóval is, és gondolkozunk az agglomerációban is, hogy minél több emberhez jussunk el. Sok múlik a technikai lehetőségeken.

- A televíziós csatorna új, az arcok viszont ismerősek.

- Igen. Mondhatom azt, hogy nem kezdő csapattal álltunk fel, hiszen mindegyik kolléga már televíziózott korábban, így minden arc ismerős lehet a néző számára. Ami szembetűnő emellett, az az arculat. Szerintem Dunaújvárosban ilyen típusú dizájnt és arculatot még nem láthattak. Már önmagában ezt is érdemes megnézni.

A D+ televízió műsora a legmodernebb technikával és arculati elemekkel készül, minőségben felveszi a versenyt az országos csatornákkal állítja az ügyvezető

Nagyon sok visszajelzés azt mutatja, hogy országos színvonalú a kép és a hang. Egyfajta interaktivitásban gondolkodunk, igyekszünk összekötni a tévét az internettel és a közösségi oldalakkal. Minden anyagunk azonnal felkerül az internetre, visszanézhető formában. Kapcsolatban vagyunk az országos csatornákkal is. Szeretném kiemelni, hogy az első hetünk harmadik adásnapján a sajnálatos tűzesetről az M1-nek és a TV2-nek mi adtuk a képi és hanganyagot. A jövőben is szorosabbra kívánjuk fűzni a kapcsolatot velük

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!