ÉGBŐL POTTYANT GONDOLATOK

2017.10.15. 10:30

Anyanyelvünk bámulatba ejtő bölcsességeket sűrít egyetlen szóba

Vannak az életnek egyetemes témái. Amik mindenki életútján szerepet játszanak. Lehet, hogy nem figyelünk rájuk, de tudattalanul ott lapulnak a háttérben, és előbb-utóbb föltűnhetnek…

Molnár Éva Zsófia

Anyanyelvünk: beszédes szavak

Amióta írok, rendszeresen rácsodálkozom anyanyelvünkre. Bámulatba ejtő bölcsességeket sűrít egyetlen szóba…

Például: gondolkodik töve a gond. Hogyan keletkezik? Ha elkezdünk valamiről (ami olyan, amilyen) gondolkodni… Értelmezzük. Mesét kerekítünk köré: mi is történt velünk? Pont velem, micsoda szerencsétlenség. Így szövögethetünk problémákat fejünkben tapasztalatunk alapján szubjektív, személyes, korlátozott rálátásunkkal a világra… Próbáltad-e leszűkíteni a gondot okozó helyzetet csak tényekre? Tanulságos megközelítés: rájössz, hogy a problémát a saját negatív érzelmeid, ezeket meg ki nem elégült személyes szempontjaid, értékrended – lehetnek erények is, (jogos vagy nem jogos) igényeid jelentik… S máris az EMK-nál, az Erőszakmentes kommunikációnál vagyunk. (Lásd a fél évvel ezelőtti Égből pottyant gondolatok sorozatát.) Problémázás helyett önismeretre tehetünk szert, megtanulhatunk viszonyítani és elfogadni, különböző szempontjaink miatt elkerülhetetlen kihívásainkra kereshetünk az érintetteket figyelembe vevő, építő választ.

Az EGÉSZség szó teljes jelentéséről májusban tartottam előadást. E szó bölcsessége: az egészség több mint testünk megfelelő működése. Az ember testi – érzelmi/értelmi (mentális) – lelki vagy tudati lény: az EGÉSZségnek mindhárom szint helyes működését, sőt ezek egységét, egyensúlyát is magában kell foglalnia. Alapja a lelki/tudati sík, ami kifelé haladva meggyógyíthatja a többit, még a testet is!

Így betegség esetén nemcsak anyagi, a legkülső, szinten orvosolhatjuk a bajt, az érzelmi-mentális, lelki/tudati szint gyógyítása (ma még szokatlanabb, de) alapvető megközelítés. Ezért ígéretes a pszichológia, ennek újabb alternatívái: a transzperszonális pszichológia, a hipnoterápia, a családállítás, és egyedül is segítheted magad relaxációval, mélymeditációval és ősi hagyományok életművészetével (én a hawaii Hoponoponó pofonegyszerű, és meglepően rövid, erős, mélyreható módszerét is használom). Ezekben az intuitív működésnek – agyunk elfelejtett képességének – óriási szerepe van! A bevitt információval rendezi az alapszintet a klasszikus homeopátia, amely megfelelő szert választva érzelmi, mentális hozzáállásunkat is „behangolhatja”, s következtében testünk állapota is elrendeződhet. Igen fejlett intuícióval, nagy bölcsességre, komoly képzésre és tapasztalatra alapozva működhet csak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!