Hétvége

2012.08.16. 14:44

Augusztus 20.: ünnepi programok a megyében

Színes programok várnak az érdeklődőkre az augusztus 20-i hosszú hétvégén a megyében.

Fejér Megyei Hírlap

Polgárdi-napok

Péntek, 17 óra: Nyári fesztivál. A hímző szakkör kiállítása a városházán. 19 óra: A Clara Voce vegyes kar koncertje az iskola udvarán. 22 óra: Nyitó buli a tornacsarnokban, 01 órától Dj Sterbinszky.

Szombat, 14 óra: Ünnepi felvonulás a Batthyány ligetbe, a Marching Jazz Band koncertje. 15 óra: Megnyitó, Nyikos László polgármester beszéde, Vargha Tamás országgyűlési képviselő köszöntője. 15.30 óra: Szórakoztató műsorok. 19 óra: Five Stones-, Retro School Band- és Zagar-koncert. 0.30 óra: Diszkó Dj Tomekkel. Egyéb: 9 óra: Asztalitenisz-kupa a tornacsarnokban. 15 óra: Nagypályás labdarúgó-mérkőzések a sportpályán. 15 óra: Ugrálóvár, óriáscsúszda és kézműves játszóház a ligetben.

Vasárnap, 19.30 óra: Dzsungel könyve, a szociális intézmény lakóinak műsora a ligetben. 20.30 óra: Bíborszív-koncert, majd a Szentgyörgy néptáncegyüttes műsora. 22 óra: Kovács Kati koncertje. 23 óra: Színpadon a Leslie Music Band és Potyondi Timi. Egyéb: 14 óra: Kispályás foci a sportpályán.

Hétfő, 9.30 óra: Szentmise a katolikus templomban. 10 óra: Búcsú a ligetben. 18 óra: Szamosi Krisztina és Börgöndi Viktória orgona- és énekestje a templomban. 19 óra: Szent István-napi ünnepség a Batthyány ligetben, Nyikos László polgármester beszéde, kenyérszentelés, Törő Gábor országgyűlési képviselő köszöntője, elismerések átadása, a Példás porta környezetszépítési verseny eredményhirdetése. 20 óra: Musical-show Pelle Ágnes, Pető Zsófia és Borbély Richárd előadásában. 21 óra: Magyar Rózsa műsora. 22 óra: Tűzijáték, majd utcabál, fellép The Flippers.

Ünnepségek a Váli-völgyben

Augusztus 18. (szombat) 10 óra Csabdi - Vendégház avató a Lovaszugolyban. Megnyitja bicskei és a csabdi polgármester, beszél a lovas férj és felesége, gyerekek lovasbemutatója.

Augusztus 18 (szombat) 15 óra - Felcsút - Székelykapu-avatás a felújított kúria előtt, amelyet ajándékba hozták az erdélyi Csíkmenaságból. Beszél Mészáros Lőrinc Felcsút és György József, Csíkmenaság polgármestere.

Augusztus 19. (vasárnap) 9 óra  Alcsútdoboz - Zenés ébresztő, mise a kastélykápolnában, díszpolgárrá avatják Mészáros János Eleket, a Csillag születik győztesét, beszél Oláh Gyárfás polgármester.

Augusztus 20. (hétfő) 9 óra Bicske - városi ünnepség, beszél Lezsák Sándor a Szent István szobornál. Díszpolgári cím átadása, új kenyér megszegése. Délután 13 órakor város kemencéje avató az uszodánál.

További ünnepi programok

Péntek

Lajoskomárom, 19.30 óra: Folkkocsma és táncház az Ördögkerék egyesülettel a Patkó kerthelyiségében, kísér a Juhos együttes.

Mezőszentgyörgy, 18 óra: Az államalapításra emlékeznek a művelődési házban, köszöntőt mond Berta József polgármester, az egyházak képviselői megszentelik és megáldják az új kenyeret. 18.30 óra: Festménykiállítás megnyitó. 19 óra: Szegény Dzsoni és Árnika - a MASZK ifjúsági tagozatának színielőadása.

Szombat

Alap, 10 óra: Vadásznap a Kazsokitanyán. Szent Hubertus-mise, vadász-kiállítás, koronglövő-kupa, vadétel-főzőverseny, huszár-, hintó-, íjász- solymász- és kutyabemutató, szarvasbőgő verseny, gyermekprogramok. 13 óra: Szórakoztató műsorok: Black Horse Country Club, Ten Dance, bogárdi mazsorettek, alapi gyermek néptánccsoport. 16.30 óra: Tombolasorsolás (a fődíj: vadászfegyver). 17 óra: Az alapi Mezőföld népi együttes műsora. 18 óra: A színpadon Nádas György humorista. 19 óra: Bácskai Nóra és Csuti Csaba nótaénekes műsora, kísér Lakatos György és zenekara. 20 óra: Boka és a Klikk zenekar koncertje. 21 óra: Szabadtéri bál.

Dég, 15.30 óra: A Tutta Forza zenekar koncertje a Festetics-kastély Tükörtermében, vezényel Bakó Roland karnagy.

Sárbogárd, 16 óra: Fúvószenekari hangverseny a Hősök terén a nagykanizsai, a sárvízi és a sárbogárdi fúvósokkal. Kiállítás a bogárdi zenekar múltjáról a művelődési központban. 20 óra: Fúvós buli, játszik a J.A.M. zenekar.

Seregélyes, 9 óra: A megyei kettesfogathajtó bajnokság 11. fordulója. Fogatbírálat, akadályhajtás összevetéssel, vadászhajtás.

Vasárnap

Cece, 8 óra: Szent István-ünnep és falunap az Árpád úti iskola udvarán. Kispályás focitorna, főzőverseny, sétakocsikázás, mesejáték és zenés gyermekműsor. 15 óra: Községi elismerések és a Virágos, tiszta porta környezetszépítési verseny okleveleinek átadása. Szórakoztató műsorok: Búzavirág népdalkör, Gerlice néptáncegyüttes, cecei társastánccsoport, pusztahencsei Vadvirág néptáncegyüttes, sárkeresztúri Napsugár népdalkör. 20 óra: Bál a művelődési házban. 22 óra: Tűzijáték.

Enying, 19 óra: Pálúr János orgonaművész koncertje a református templomban.

Lajoskomárom, 8 óra: Lajos-napi vigalom a sportpályánál. Nosztalgia akadályverseny felnőtteknek, mini focitorna. 13 óra: A díszpolgári cím átadása a községházán. 14 óra: Felnőtt focitorna. 15.30 óra: A sportöltöző ünnepélyes átadása, az új kenyér szentelése. 16 óra: Szórakoztató műsorok: Mákvirág, Höcögő, Dream Girls, zumba, Evangélikus Rézfúvós Zenekar, Ördögkerék. 19.30 óra: Boogie Brothers- és Meteor Band-koncert.

Lepsény, 19 óra: A nagyközségi kitüntetések átadása a művelődési házban.

Nagylók, 10 óra: Kézzelfogható múltunk - történelmi nap a Tavi-palotánál. Kézműves mustra és katonai hagyományőrzők bemutatója (puskások, ágyúsok, lovas íjászok, hajdú legények, párviadal, csatajelenet). Hódoltság kori színdarab, a Héttorony Hangászok és a Festeres zenekar koncertje, 17. századi korabeli táncház.    

Mezőszilas, 21 óra: Nyárbúcsúztató bál a kulturális és ifjúsági egyesület házában.

Szabadbattyán, 9 óra: Falunap a Csíkvár téri parkban, családi vetélkedők, kispályás focitorna. 9.30 óra: Képzőművészeti és népművészeti kiállítás a művelődési házban. 15 óra: Szórakoztató műsorok: Főnix mazsorett, Pengetős citerazenekar, Sárrét néptáncegyüttes, Csíkvár tánccsoport, Mákvirág táncegyüttes, Kákics zenekar. 16.45 óra: Stefancsik Annamária és Zayzon Csaba operett műsora. 17.45 óra: Zumba Enikővel. 18.40 óra: Irénke és Viola - kabaré műsor. 19 óra: A New Generation tánccsoport előadása. 19.30 óra: A Virágos udvar, példás porta címek átadása, utána a Fantázia ének- és táncegyüttes műsora. 20.30 óra: Unique-koncert, majd formációs táncbemutató. 22 óra: Tűzijáték, majd utcabál.

Hétfő

Dég, 17 óra: Szent István-napi megemlékezés az iskola udvarán. Köszöntőt mond Gárdonyi Sándorné polgármester, az egyházak képviselői megszentelik és megáldják az új kenyeret. A Boróka néptánccsoport bemutatója, majd Dömény Krisztián citerakoncertje, közreműködik Dömény Zsófia. 18 óra: Vikidál Gyula koncertje.

Enying, 14 óra: Szent István-napi ünnep a Petőfi parkban. Szórakoztató műsorok: zumba-fitnesz Krisztával, extrém sportkerékpár bemutató, Sahíra és hastáncosai, a művelődési ház óvodás és iskolás tánccsoportjai, akrobatikus rock and roll, Fantázia együttes, a Tinódi református iskola rézfúvósai. 18 óra: Beszédet mond Pődör Gyula polgármester, átadják a városi kitüntetéseket és a Virágos Enyingért környezetszépítési verseny díjait. 19 óra: Csajági Nikolett énekel, a Tinódi iskola néptánccsoportjának fellépése. 19.30 óra: Kocsis Tibor koncertje. 20 óra: Flamenco bemutató, majd az April projekt Csillag születik tánccsoportjának műsora. 21 óra: Buli Dj Medvével.    

Lajoskomárom, 7 óra: Horgászverseny a tónál. 8 óra: Borverseny a művelődési házban.

Lepsény, 10 óra: Ünnepi megemlékezés és koszorúzás a Szent István-szobornál, köszöntőt mond Kiss István polgármester, majd ünnepélyes állampolgári eskütétel.

Mezőkomárom, 14 óra: Szent István-napi falunap az iskola udvarán. Ünnepi beszédet mond Köő Péter polgármester, kiállítás-megnyitó. Szórakoztató műsorok, produkciók: néptánc, modern tánc, énekkar, Fantázia együttes, Ördögkerék, krav-maga, színjátszók, társastánc, popping tánc, tombola. 19 óra: Játszik a Crazy Night. 20 óra: Márió, a harmonikás koncertje.  

Mezőszilas, 10 óra: Szent István-napi megemlékezés és műsor az iskola aulájában, ünnepi köszöntő, az új kenyér megáldása, a Rendezett, virágos porta címek átadása.

Sárbogárd, 11.30 óra: Ökumenikus istentisztelet a református templomban. 17 óra: Szent István-napi megemlékezés a művelődési központban, a városi kitüntetések átadása, beszédet mond Sükösd Tamás polgármester. A műsorban közreműködik Makkos Norbert, a Huszics Vendel Kórus és a Sárréti Csókavirág népi együttes.

Sárkeszi, 15 óra: Szent István-napi megemlékezés a faluházban. Ünnepi köszöntő, szavalat, koszorúzás a kopjafánál, az új kenyér megáldása, a nyugdíjasklub műsora. Fellép a Sárrét néptáncegyüttes.

Szabadbattyán, 7 óra: Falunapi horgászverseny a Cifrakerti-tavon. 16.30 óra: Cifrakerti avató ünnepség a szigeten, fellép a csákvári Gyémánt gospelkórus. 18.30 óra: Ökumenikus istentisztelet és kenyérszentelés a katolikus templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!