Hétvége

2009.03.14. 03:27

Magyarok vagyunk?

Március 15. Nemzeti ünnep, vagy a nemzetet bemutató szégyenteljes nap? Egy alkalom, amelyet kihasználnak a tudatlan lázongók és tiszteletlenül viselkednek sokszor ok nélkül.

Dunaújvárosi Hírlap

Politikai forradalmat élt meg a magyar, ahol meg tudta fogalmazni céljait, gondolatait, és nem értelmetlen lázongásként maradt fenn a köztudatban. Tudja egyáltalán ma valaki, hogy miért ünnepeljük március tizenötödikét? Vajon a többség számára ez a harag, tojásdobálás, rendőri brutalitás napja? Számtalan kérdés, de nincs válasz. Csak abból táplálkozhat a magyar fiatalság, amit hall és lát. Március 15. értünk szólt. A márciusi ifjak igenis megszólaltak, tettek a változásokért, és vállalták a veszélyt. Azonban amit most látok nem ezt tükrözi. Magyarországon már nem számít a demokrácia, a szabad vélemény, és az ünnepek tisztelete. Megelégszünk a semmivel és a demokratikus keretekbe foglalt elnyomó irányítással. Kell nekünk a politika általi kizsákmányolás, és még támogatjuk is őket, hisz birkák vagyunk. Nem szólunk, ha az eltüntetett pénzeket tőlünk szedik be újabb adók formájában, csak hagyjuk, hogy nemzetünk elpárologjon. Nem vagyunk az a nép, amely voltunk 1848 márciusában. Vajon hová lett az a büszkeség, harci szellem, élni akarás, ami régen oly nagy nemzetté tett minket? Kiirtották belőlünk. Elnyomóink egy könnyen kezelhető birkahadat teremtettek a nagy magyar nemzetből. Már azt sem tudjuk miért ünnepelünk, hisz azt elég, ha vezetőink tudják. Inkább tűnik viselkedésük képmutatásnak, mivel tetteik nem a nép érdekeit szolgálják. Hivatalosan mi dolgoztatjuk őket, ám a valóság más. Kihasználnak, kizsákmányolnak, és még fizetünk is érte. Mi ilyenek vagyunk. Ezek után nem kell meglepődni, ha nem tiszteljük az ünnepeket. Lázongunk ugyan, de érvek nélkül. Ha nem tudunk megfogalmazni a nép nevében egyetlen értelmes mondatot, egy újabb Tizenkét pontot, miért venne minket bárki is komolyan? Vezetőink kinevetnek, az újabb kudarcba fulladt március 15-ét csak egy szerencsétlen napnak könyvelik el. Mi pedig másnap megyünk, és tovább robotolunk a munkahelyeken, hogy nekik biztos megélhetést teremtsünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!