Napi színes

2017.10.22. 16:00

Kíváncsi vagy, hova érkeznél, ha Dunaújvárosból átfúrnád magad a Föld túloldalára?

Unatkozol? Kattints ide, ha már gyerekként is fantáziáltál róla, hogy átjuss a föld bolygó másik oldalára. Oda, ahol az emberek fejjel lefelé járnak!

Nagy Annabella

Ki ne emlékezne gyermek korából tankönyveink egyik kedvenc karakterjére Bolond Istókra, aki át ássa magát a Föld túloldalára?

„- Minek kerüljek én akkorát – mondja végre, ujjával a homlokára bökve. – Fúrok egy mély lyukat, nagyon, de nagyon, de nagyon mélyet az udvarunkon, aztán egyszer csak oda lyukadok ki, ahol Amerika van.” – írta Gárdonyi Géza a Bolond Istók kifúrja a világot című meséjében. 

Vagy Alice, aki a fehér nyúl után eredve attól félt átesik a Földbolygó másik oldalára, oda ahol az emberek fejjel lefelé járnak!

Ha mindig is furdalt a kíváncsiság, hova lyukadnánk ki, ha hatalmas alagutat ásnánk a Földbe, most mutatunk egy oldalt, amivel könnyen kiderítheted!

A térkép a Google Maps adatait veszi alapul, az ott bejelölt pozíció koordinátái alapján kiszámolja, hova kell jutnunk, ha átásnánk magunkat. A felület egy interaktív térkép, így amennyiben a böngésző nem támogatja a megjelenítést van lehetőségünk még a koordináta konvertálására is. (Ezt a Google Maps-ba beírva ugyanúgy megkapjuk az eredményt). Illetve ne ijedjünk meg, ha azonnal nem tudjuk kipróbálni, a program naponta 50 ezer térképet tölt be, ha ebbe nem fértünk bele, próbáljuk meg később az eredményért. (Vagy az előző Google Mapsos verzióra váltsunk!)

Na, de elég a körítésből, nézzünk hol van Dunaújváros ellenpólusa!

Kiindulópontnak egy központi nagyobb füves területre esett a választásunk: a Bartók Színház mögötti Ligetre! Így ott folytatjuk le a képzeletbeli áskálódásunk! (Kiindulási koordinátáink: 46.960305, 18.938445)

Mentőmellénnyel sem árt készülni ha ilyen fába vágjuk a fejszénket, akarom mondani földbe az ásónkat. A térképek alapján is látszik, hogy Dunaújvárosból valahol Új-Zéland mellett a Csendes-óceánban kötnénk ki. (Érkezési koordináták: -46.960305, -161.061555)

Ha valaki ennek ellenére kiszeretné próbálni magát és neki esne az ásásnak, mindenképpen KATTINTSON IDE és nézze meg mi várja majd a túloldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában