Elmaradt a bravúr az első mérkőzésen

2018.01.19. 20:59

Vereséggel kezdtek Barcelonában női vízilabdázóink

A női vízilabdázók legrangosabb nemzetközi sorozatának, az Euroligának második csoportkörében a tavalyi harmadik helyezett spanyol Sabadell ellen kezdte meg szereplését a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics együttese pénteken.

GALLAI PÉTER

A legeredményesebb dunaújvárosi Gurisatti Gréta volt három góljával Fotó: AG

A lányok miután szerencsésen megérkeztek Spanyolországba, jó hangulatban és izgatottan várták a kezdést, amelyen egyből a csoport legerősebb együttese várt rájuk.

- Tavaly ők ejtettek ki minket a negyeddöntőben, nagyon meg szeretnénk mutatni nekik, hogy mennyit fejlődtünk egy év alatt – mondta a találkozó előtt Gurisatti Gréta. Aki azután magához is ragadta a kezdeményezést a meccs elején, hiszen az ő góljával szerzett vezetést a magyar csapat. Neushul találata után pedig ismét eredményes volt (1-2). Ám a spanyolok, tanulva a tavalyi dunaújvárosi meccsből, amikor 4-1-re állva hagyta őket Mihók Attila csapata, egy 3-0-ás rohammal megfordították az állást, Mchunu csökkentette egy gólra a hátrányt a negyed lefújása előtt.

A legeredményesebb dunaújvárosi Gurisatti Gréta volt három góljával
Fotó: AG

A második negyed derekáig sikerült tartani a lépést a Sabadellel, 5-5 után egy percen belül viszont kaptunk három gólt, végül Vályi Vanda emberelőnyös találata után kétgólos hátránnyal fordulhattunk a a második félidőre.

A harmadik játékrészben is potyogtak a kiállítások, amelyekkel jobban sáfárkodtak a hispánok, így az utolsó negyedre tovább nőtt a dunaújvárosi hátrány. Amin gyorsan lehetett volna faragni az utolsó nyolc perc elején, de Cordobes egymás utáni két kiállítását sem sikerült kihasználni. Bezzeg Leiton nem hibázott (11-7), amivel tulajdonképpen öt perccel a vége előtt el is döntötte a találkozót.

A folytatásban szombaton a szintén spanyol St Andreu Barcelona, majd vasárnap a holland Utrecht következik. A csoportból az első kettő jut be a negyeddöntőbe, tehát még elérhető a csapat kitűzött célja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában