indulnak Görögországba

2017.10.19. 19:24

A kiütés ellenére maradt hiányérzet

DUNAÚJVÁROS Kiütéses, 22-4-es győzelmet aratott szerdán este a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda-együttese a Tatabánya elleni bajnokin. A fölényes diadal ellenére a hazai szakvezető nem volt teljesen elégedett.

Gallai Péter

Az Eger ellen is lehet csiszolni a taktikát Fotó: Ady Géza

A találkozó után elsőként Zantleitner Krisztina, a Tatabánya vezetőedzője így értékelt:

- Első alkalommal voltunk itt az ob I-ben Dunaújvárosban. Tudtuk, hogy más színvonalat képvisel a hazai csapat mint mi, ennek ellenére próbáltunk arra törekedni, hogy minél kevesebb gólt kapjunk. Ez sajnos nem jött össze, sokat lefordulásból kaptunk, ez hiba. A játékosaimnak is kell látniuk, mennyivel vannak előttük azok, akik komolyan, profi szinten űzik ezt a sportágat.

Mihók Attila azzal kezdte, nagyon nehéz ezeket a meccseket úgy lejátszani, hogy elégedett legyen a játékosokkal:

- A lányok sokszor a könnyebb utat választva, túllépnek azokon az általam meghatározott, gyakorolandó taktikai elemeken, amelyek kevésbé látványosak. Pont azt gondolom, ilyenkor picit felszabadultabban lehetne ezeket a szituációs helyzeteket gyakorolni. Ám tudom, hogy ezeket nem egyszerű teljesíteni, mert mindenkiben benne van a sikervágy, s ezt a játékot gólra játsszák. Egy kicsit összeszedettebb vízilabdát vártam, illetve többször szerettem volna látni azokat az elemeket, amelyeket a héten gyakorolgattunk.A mezőny legeredményesebbje, a hat gólig jutó Szilágyi Dorottya is azzal kezdte, a taktikát kellett volna gyakorolni, ehelyett inkább a lefordulásokat preferálták. Ettől függetlenül viszont ezt jól alkalmazták, ezért is lőttek ilyen sok gólt.

Az Eger ellen is lehet csiszolni a taktikát
Fotó: Ady Géza

- Szerintem a védekezésünk jól működött, főleg, hogy ezt a formát nem régen kezdtük el gyakorolni. Persze van még mit fejleszteni rajta – tette hozzá a válogatott játékos. A gyakorlást holnap 20 órától Egerben lehet folytatni, ahol előrehozott bajnokit játszik a csapat. A rivális eddig 10-8-ra nyert Szegeden, majd 24-5-re kikapott az Újpesttől. A meccs után, szombaton egyhetes görögországi edzőtáborba indul a DUE-Maarsk, Európa egyik élcsapata, az Olympiakosz meghívására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában