Renalpin FC

2018.01.21. 18:56

Továbbra is a dobogóra kerülés a futsal csapat célja

A magyar felnőtt és U21-es futsal válogatott ezen a héten a Visegrádi Négyek nemzetközi tornán lép pályára Debrecenben, így az NB I-es szünetet kihasználva a lengyelországi Lesznóban játszott barátságos mérkőzést a Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese.

Gróf András

r

A túráról és a csapat körüli aktuális történésekről Zemankó Zoltán operatív vezetőt kérdeztük.

- A dunaújvárosi és a lesznói egyetem már évek óta szorosan együttműködik, ennek folytatásaként jártak a lengyel város vezetői novemberben Dunaújvárosban. A két város vezetőinek találkozója keretében egyeztünk meg erről a mérkőzésről. Az elmúlt héten szerdán egy ünnepi program keretében játszottuk le a meccset, amely hatalmas körítést kapott. Ezerkétszáz néző előtt léptünk pályára a másodosztályú helyi gárda ellen. Az esemény rangjára jellemző, hogy az összecsapást megtekintette Jan Dziedziczak, lengyel külügyminiszter-helyettes is. A mérkőzést 3-1-re nyertük, a mieink góljait Boldizsár Csaba, Pál Patrik és Hosszú Ádám szerezte. Lesz folytatása is ennek a kapcsolatnak. Az előzetes egyeztetés szerint május végén láthatjuk vendégül a lesznói együttest.

Zemankó Zoltán (b), Jan Dziedziczak lengyel külügyminiszter-helyettes, Piotr Jozwiak Leszno alpolgármestere és Tiger Szabolcs a DUE DSE elnöke Fotó: Dunaújváros Futsal

Az elmúlt időszakban történt néhány változás a csapat háza táján…

- December elsejével lemondott a DUE DSE elnöke, Balogh Bertalan. Az egyesület elnöksége helyére Tiger Szabolcsot választotta, aki szintén a Dunaújvárosi Egyetem munkatársa. A szakmai vezetésben annyi változás történt, hogy az eddig is klubnál tevékenykedő Takó Csaba jobban belefolyik a munkába. Schrancz Balázs pedig pályaedzőként tevékenykedik a jövőben. Természetesen rá továbbra is számítunk játékosként is. A játékosok közül távozik Gorjánácz Márió, aki a privát életét építi a jövőben, amibe már nem fér bele a futsal. Megállapodtunk Szeghy Szabolccsal, az Aramis SE válogatott játékosával, így ő hamarosan csatlakozik az együtteshez. El kell azonban mondani, hogy rendkívül nehéz megfelelő játékost igazolni, hiszen nagyon szűk a minőségi magyar piac. Néhány fiatal tehetség természetesen képben van. A teljesítményt azonban elsősorban a szakmai munka erősítésével szeretnénk növelni.

Az újvárosiak a lengyelországi barátságos találkozó előtt összeálltak a csapatfotóra

Másik út a saját nevelésű játékosok foglalkoztatása lehet…

- Mivel nem akarunk külföldi játékosokat igazolni, így természetesen ez a fő irányvonal. Az öt korosztályos utánpótlás-csapatban rendszeresen hatvan játékos lép pályára a bajnoki mérkőzéseken, ami a jövőre nézve rendkívül biztató.

Mennyire elégedettek az eddigi az NB I-es csapat bajnoki szerepléssel?

- A tavalyi esztendő hasonló időszakát tekintve csupán egy ponttal szereztünk ebben a szezonban kevesebbet. Azonban el kell ismernünk, hogy ebben a bajnokságban sokkal kiegyensúlyozottabb a mezőny. Alaposan megerősödött a szombathelyi és a berettyóújfalui alakulat, a Rába ETO pedig továbbra kiegyensúlyozott csapat. Rengeteg a sérült a keretben, de bízom benne, hogy heteken belül felépülnek, így javulnak az esélyeink. A támogatóinknak köszönhető nyugodt a hátterünk, így továbbra is az éremszerzés a célunk.

A VÁLOGATOTTAK PROGRAMJA

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Visegrádi Négyek nemzetközi férfi felnőtt és U21-es tornát.

2009 után ismét a debreceni Főnix csarnok lesz a helyszín. Érdekesség, hogy a lengyel felnőttcsapat helyett a horvátok vesznek részt a tornán, mivel ők az Eb döntőre készülnek. A mérkőzések időpontjai:

január 22.: Lengyelország – Szlovákia (U 21 13 óra), Csehország -Magyarország (felnőtt 18 óra). Január 23.: Lengyelország – Csehország (U21 13 óra), Szlovákia – Magyarország (felnőtt18 óra). Január 24.: Csehország – Szlovákia (U21 13 óra), Magyarország – Horvátország (felnőtt 18 óra). A Dunaferr-DUE-Renalpin FC játékosai közül Horváth Norbert és Hosszú Ádám a felnőtt, Pál Patrik az U21-es keret tagja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában