futsal

2018.04.24. 21:55

Szomorú, de igazságos este volt

Rangadót játszottak a Férfi Futsal NB I. „A” csoport 5. fordulójában. Ez volt a DUNAFERR DUE RENALPIN FC – MVFC-BERETTYÓÚJFALU 1-4 (1-3) mérkőzés, amit az élő játék izgalmaira várók a Dunaújváros Sportcsarnokban láthattak

Balogh Tamás

A csapatok a következő összeállításban léptek a pályára:

Dunaferr DUE Renalpin FC: Reveland Zoltán, Németh Péter (s), Pál Patrik, Fekete Róbert, Hosszú Ádám (1)(s) Cserék: Rigó László Cseresnyés Alex, Schrancz Balázs, Fridrich Dávid (s), Szeghy Szabolcs (s), Boldizsár Csaba, Varga Csaba (s), Szabó Tibor. Vezető edző: Takó Csaba

MVFC-Berettyóújfalu: Tihanyi Csaba, Gál István (s), Harmati Tamás (1), Trencsényi János, Loch Sergio (1) (s). Cserék: Mezei Dávid, Sanchez Barrena Francisco (1), Kovács István, Daróczi Dávid, Szabó Péter (P), Da Silva Gomes, Takács Zoltán, Henrique Da Silva (1). Vezetőedző: Mullor Canrera Sergio.

Játékvezető: Farkas Balázs. Tartalék jv: Deme Rajmund. Asszisztensek: Gál Péter, Futó Tamás.

Ennek a mérkőzésnek a megtekintésére a kényelmesebbek a TV-közvetítést is választhatták. Az üresen maradt székeik nyomán, ők sem voltak kevesen. A csapatok fogadkozás nélkül láttak a bemelegítéshez és szemre nyugodtan várakoztak a kezdő sípszóra. A tét nagy volt. A csoportelsőség növelése a vendégek részéről, a felzárkózás a hazaiak számára.

Ehhez képest drámai módon kezdődött a játék: az első vendég támadás során Harmati kimozgatta az egyensúlyából Hosszút és a földre kerülő játékos mellett védhetetlenül helyezett a hálóba, 0-1 az első percben.

Hosszú Ádám hiába küzdött Fotó:Zsedrovits Enikő

A Dunaferr játékosai rossznéven vették a goromba bemutatkozást, és egy félidőn keresztül tartó, parádés akciósorozattal próbálkoztak az egyenlítéssel. Hosszú,Varga, Fekete és Német számos kísérlete viszont elhalt az ihletett napot hozó Tihanyi kapus és a szervezetten működő társai jóvoltából. A hazai védelemben Németh és Szeghy alakított figyelemreméltót Revelanddal együttműködve. Extra izgalmat Szabó kiállítása hozta a tízedik percben. A játékrész legszebb akcióját Németh és Fekete jegyezte, amit Hosszú parádés góljával koronázott meg. A szépen vasalt akciók látványa mellett ez volt a meccs legígéretesebb jelente.

A félidő úgy zárult, ahogy kezdődött, némi hazai fegyelmezetlenséggel és az ezt büntető Da Silva, majd a szemfüles és a duda hangjával érkező Loch Sergio góljaival 1-3!

A második játékrészben a helyenként óriási fölényben, de eredménytelenül küzdő hazaiak újabb gólt nem, kapottat – egyet kasszíroztak, amit Henrique Da Silva vágott a 28.percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában