Egygólos, így kicsit fájó vereség

2018.07.19. 22:54

Szlovéniában megkezdődött a junior férfikézilabdázók világbajnoksága

Szlovéniában csütörtökön megkezdődött a junior férfikézilabda-világbajnokság. A magyar válogatott a nyitómérkőzését a legutóbbi vb bronzérmese, Dánia ellen vívta a D csoportban.

Gallai Péter

Támadásban tetszetős figurákat mutattak be a játékosok Fotó: MKKSZ

Magyarország–Dánia 22-23 (14-10)

Magyarország: Andó (Deményi) – Ág, Borzas 3, Gábor, Kecskeméti, Kerkovits, Máté 10, Rosta 3, Rozner 1, Schäffer 1, Spekhardt, Szita 2, Szöllösi, Ubornyák 2, Varga. Szövetségi edző: Imre Vilmos.

A magyar válogatott remekül kezdett, hiszen az esélyesebbnek tartott dánok ellen tíz perc játék után 6-3-ra vezetett. Csapatunk keményen, fegyelmezetten, okosan kézilabdázott, és szép gólokat szerzett átlövésekből (is). A 13. percben 7-3-nál időt kértek a dánok. Hogy a mieink védekezésével sem volt különösebb gond, azt az bizonyítja, hogy a játékrész felénél még csak négy gólnál jártak az északiak. Támadásban pedig tetszetős figurákat láthattunk Imre Vilmos csapatától. A 20. percben öt gól volt az előnyünk (10-5). Együttesünk végig higgadt maradt, erre jó példa, hogy az utolsó percben támadhattunk, és csak a játékrész vége előtt négy másodperccel lőttük el a labdát, amiből gól lett. A félidő végeredménye: 14-10 Magyarország javára.

Támadásban tetszetős figurákat mutattak be a játékosok Fotó: MKKSZ

A második harminc perc két adok-kapokkal kezdődött (16-12). Válogatottunk játékát ugyanúgy jellemezhettük a második félidő első tíz perce után, mint az első felvonásban. Annyi különbséget láthattunk, hogy a dánok támadásban feljavultak, aminek köszönhetően feljöttek 17-15-re, de ehhez az is kellett, hogy fiaink két kapufát is lőjenek. Amire sokáig nem számítottunk, sajnos mégis bekövetkezett: a dánok a 21. percben átvették a vezetést (18-19), és egygólos előnyüket megtartották (22-23).

További eredmények.

A csoport: Izland–Románia 19-29, Németország–Svédország 22-22. B csoport: Szerbia–Izrael 35-28, Szlovénia–Norvégia (lapzártánk után). C csoport: Horvátország–Oroszország 26-22, Spanyolország–Lengyelország 32-23. D csoport: Franciaország–Portugália 28-32.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában