Ismét az Európa-bajnokságon

2017.12.08. 21:05

A dunaújvárosi Spartan Cheerleading Sportegyesület újabb sikere

Harmadik alkalommal rendezték meg a Santa’s Cheer Cup elnevezésű, nemzetközi cheerleading bajnokságot Győrben. A dunaújvárosi Spartan Cheerleading Sportegyesület is részt vett a viadalon, és ha már ott volt, megszerezte az aranyérmet.

Agárdy Csaba

Az újvárosi csapat az Európa-bajnokságon szerepelhet Fotó: Spartan

Fotó: Spartan

Az eseményen három nemzet közel ötszáz sportolója mérettette meg magát az Európai Cheer Szövetség bírái előtt. A viadalon nagy volt a tét, hiszen a felnőtt koedukált nagy csapat kategória győztese kvalifikációt szerezhetett a 2018-ban Finnországban, Helsinkiben megrendezendő cheerleading Európa-bajnokságra.

Az újvárosi csapat az Európa-bajnokságon szerepelhet
Fotó: Spartan

A dunaújvárosiak Spartan Warriors elnevezésű egysége kiemelkedően magas pontszámmal aranyérmes lett, ezzel már biztos, hogy Magyarországot képviselheti a júniusi kontinenstornán. Az egyesület így már negyedik alkalommal indulhat az Eb-n, a klubszereplésen felül hat sportolójuk – Jankovics Orsolya, Zorics Regina, Molnár Dóra, Gyimesi Bettina, Méhes Anett, Árgyelán Dominika – bekerült a magyar válogatottba is.

Az egyesület képviselői negyedik alkalommal szerepelhetnek a kontinenstornán Fotó: Spartan

Az aranyérmes csapat névsora: Árgyelán D., Árgyelán Edmond, Gyimesi Bettina, Jankovics Attila, Jankovics Orsolya, Kiss Balázs, Méhes Anett, Molnár Dóra, Nemoda Dóra, Sárközi Roland, Simon Vanessza, Szabó Angelika, Szaniszló Alexandra, Szaniszló Bianka, Tóth Boróka, Zorics Regina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában