Nincs pihenés, nyáron is boksz!

2018.08.14. 21:12

A mezőfalvi ökölvívók hétről hétre versenyeken vesznek részt

Szinte nincs nyári pihenője a SE Sparing Mezőfalva sportolói­nak, mert minden hétvégén valahol egészen biztosan ringbe lépnek. Kovács Richárd a csapat trénere beszélt lapunknak a mezőfalvi öklözők jelenlegi állapotáról és terveikről.

Horváth László

Kékben a mezőfalvi reménység, Gáspár Norbert vár az eredményhirdetésre. Hamarosan nemzetközi szorítókban is kipróbálja magát Fotó: HL / DH

– Nagyon jól bírják a fiúk a terhelést, még ebben a melegben is teljes erőbedobással készülnek az aktuális megmérettetésekre – mondta az edző telefonos érdeklődésünkre. Az eddig elvégzett edzésmunka után technikailag olyan szintnél tartunk, hogy a nevesebb klubok elit bokszolóival szemben is bátran kiállhatunk. Még akkor is, ha tudjuk, erősebbek, rutinosabbak ellenfeleink. A versenyhangulat és a sportszakmai tapasztalatok megszerzése, átélése mindenképpen óriási lendületet ad sportolóinknak.

A sok hétvégi verseny másik, nem kevésbé jelentős hozadéka, hogy rengeteg kapcsolatot, barátságot köthetünk a társklubokkal. Hamarosan pedig nemzetközi szinten is hallhatunk majd a mezőfalvi bokszolók legreményteljesebb tagjáról, Gáspár Norbertről. A jelenlegi tervek szerint nagy esély van egy külhoni szereplésnek. Az élmezőny mellett szót kell említeni a serdülő korosztályról, amelyben Németh Erik és Berki Dániel kapaszkodik egyre feljebb az eredményességben – folytatta Kovács Richárd. A női szekcióban pedig a bokszrajongóknak érdemes nagyon odafigyelni Kovács Valira, aki szintén minden héten szorítókötelek közé áll.

Kékben a mezőfalvi reménység, Gáspár Norbert vár az eredményhirdetésre. Hamarosan nemzetközi
szorítókban is kipróbálja magát Fotó: HL / DH

Legutóbb Mezőkövesden és Kőszegen bizonyított a csapat, ahol nem vallottak szégyent, sőt, sokszor egyenrangú félként küzdöttek a nagyobb együttesek bokszolóival szemben. Tehát a nyári nagy melegben nem a napon, hanem az edzőteremben főnek a mezőfalvi öklözők, mert tudják, az igazi sikerért egész évben nagyon meg kell dolgozni – összegezte az aktuális mezőfalvi bokszhelyzetet Kovács Richárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában