Dunaferr SE

2017.09.21. 19:59

A fiatalokra épít a röpi csapat! A legtöbb játékos életkora húsz év alatt van

Vasárnap 15 órakor a Dunaferr SE – Sümegi RE mérkőzéssel rajtol a 2017/2018. évi férfi NB I-es röplabda-bajnokság alapszakasza.

Gróf András

röplabda csapat Fotó: Zsedrovits Enikõ

Az újvárosi együttes kerete alaposan megváltozott a nyári átigazolási időszakban. A tavalyi csapatból távozott Gebhardt Norbert, Gebhardt Áron, Stefanovics Krisztián, Kholmann Norbert, Szabó Péter, Guzmics Richárd, és Novokrescsenszkov Viktor. Az érkezők listája sokkal rövidebb, hiszen csak Iván Bence és Iván Gergő igazolt Dunaújvárosba, mindketten a mostani ellenfél, a Sümegi RE játékosai voltak. A távozókat elsősorban saját nevelésű utánpótlás-válogatottakkal helyettesíti a klub. Gyakorlatilag Hatvany Zsolt kivételével a keret minden tagja húsz éven aluli.

A Dunaferr gárdája három felkészülési tornával hangolódott a nyitányra. A hazai rendezésű Szász Antal Emléktornán a harmadik helyen zárt a csapat.

Az elmúlt szombaton Székesfehérváron léptek pályára, ahol a rendező MÁV Előre SC kívül a Sümegi RE és a MAFC-BME együttesei léptek pályára. A három szettig tartó mérkőzéseken a Dunaferr SE 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdáktól, majd jó játékkal győzte le 2-1-re a sümegi csapatot. Az utolsó mérkőzésen a rutinos játékosokból álló MAFC-BME együttesétől kaptak ki 3-0-ra, így végül a harmadik helyen végeztek.

A Dunaferr SE megfiatalított gárdája. Álló sor balról jobbra: Tomanóczy Tibor vezetőedző, Flachner Kornél, Iván Bence, Tomanóczy Bálint, Kiss Marcell, Mihucz Csaba, Bohnicsek Szilveszter, Hatvanyi Zsolt. Térdelő sor balról jobbra: Matyiák Árpád, Iván Gergő, Laczi Dominik, Hartyányi Gergő, Tajti Olivér, Czizmadia Tamás Fotó: Zsedrovits Enikő

A következő napon a Komarno együttese meghívásának tettek eleget. A hazaiakon kívül egy Budapest válogatott névű fiatal csapat vett részt a tornán. A fáradtság rányomta a bélyegét a budapestiek elleni találkozóra, aminek 2-1-es vereséget lett a vége. A második meccsen azonban a hazaiakat 3-2-re felülmúlták. Ezen a meccsen a fiatalok végig koncentráltan, igazi csapatként játszva győzték le a házigazdákat. A tornákat követően a Dunaferr SE vezetőedzője, Tomanóczy Tibor a következőképpen értékelt.

- Nagyon fárasztó időszakon vagyunk túl. Mindkét találkozó remek alkalom volt arra, hogy ne csak edzéskörülmények között szokjon össze fiatal, sikerre éhes csapatom. Az volt a cél, hogy a nálunk idősebbek ellen bátorságot merítsenek. A bajnoki rajt hetében sokat dolgoztunk, ami a finomításokról, az élesítésről szólt. Bízom benne, sikerrel vesszük a bajnoki rajtot.

A vasárnapi ellenfélnél is nagy változások voltak a nyáron. Nagy kérdés, hogy ez milyen hatással lesz a csapat teljesítményére. A terveik szerint minimum szeretnék bejutni a felsőházba, és megismételni a legutóbbi bajnokságban elért nyolcadik helyezésüket.

Az NB I-es bajnokság alapszakaszának ez évi programja a következő: 1. forduló: Dunaferr SE – Sümegi RE (szeptember 24., 15 óra), 2. forduló: VRC Kazincbarcika (szeptember 27., 17.30 óra), 3. forduló: Dunaferr SE – Fino-Kaposvár (október 5., 17 óra), 4. forduló: Debreceni EAC – Dunaferr SE (október 15., 13 óra), 5. forduló: Szabadnap, 6. forduló: Dunaferr SE – Pénzügyőr SE (október 29., 15 óra), 7. forduló: Szolnoki RA – Dunaferr SE (november 5., 17 óra), 8. forduló: Dunaferr SE – MÁV Előre SC (november 12., 15 óra), 9. forduló: PTE-PEAC – Dunaferr SE (november 19., 15 óra), 10. forduló: Dunaferr SE – MAFC-BME (november 26., 16.30 óra), 11. forduló: HÉP-Kecskeméti RC – Dunaferr SE (december 3., 17 óra), 12. forduló: Sümegi RE – Dunaferr SE (december 10., 16 óra), 13. forduló: Dunaferr SE – VRC Kazincbarcika (december 17., 16.30 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában