röplabda

2018.02.18. 20:21

Fontos három pontot szerzett a Dunaferr

A röplabda első osztály alapszakaszának tizenkilencedik fordulójában a PTE-PEAC együttesét fogadta vasárnap délután a Dunaferr Sportegyesület csapata.

Gróf András

Hatvany Zsolt (balra) és Bohnicsek Szilveszter Fotó: ZsE

Dunaferr SE – PTE-PEAC 3:1 (18, 23, -23, 17)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Ujházi Mónika, Bibók Ferenc.

Dunaferr SE: Hatvany Zs., Flachner K., Bohnicsek, Tomanóczy B., Iván B., Csizmadia, Hartyányi (liberó). Csere: Iván G., Mihucz, Móró, Sárközi (liberó), Matyiák, Laczi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

PTE-PEAC: Salazar, dr. Horváth B., Fodor D., Dolgos, Schwind, Soós A., Kaszás Z. (liberó). Csere: Storcz, Pordán, Polics, Szabó G., Turcsics. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

Hatvany Zsolt (balra) és Bohnicsek Szilveszter
Fotó: ZsE

Az újvárosi együttes mérkőzés előtti felkészülése nem volt zökkenőmentes, hiszen a keretből többen is betegeskedtek. A mérkőzés eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, majd Bohnicsek jó nyitásainak köszönhetően a hazaiak hárompontos előnyre tettek szert. A szett közepén a pécsiek ugyan fordítottak, de ez csak pillanatnyi megingás volt a házigazdák részéről.

 

A második játszmát a vendégek kezdték jobban, de szoros végjátékban a Dunaferr növelte az előnyt. A harmadik szett végén hasonló küzdelemben a vendégek koncentráltak jobban. A negyedik játékrész első technikai szünetében a PTE-PEAC gárdája vezetett 8-3-ra. Tomanóczy Tibor cserékkel frissített, aminek eredményeként sikerült is egyenlíteni. Ezt követően már egy pillanatig sem volt kérdéses a győztes kiléte. Ezzel a három ponttal a Dunaferr gárdája nagy lépést tett a rájátszás felsőházába kerülésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában