Jó előjel az őszi országos bajnokságra

2018.06.21. 19:49

Pontos, precíz teljesítményt nyújtottak a tornászok

A hét végén Budapesten a Tornacsarnokban szerepeltek ismét a Dunaferr Sportegyesület fiútornászai. Közülük is a tíz és tizenegy évesek indultak a versenyen.

Jankó Árpád

Ez a viadal a fiú, gyermek, haladó Budapest-vidékbajnokságnak felelt meg. Harmincnégy vidéki tornász mutatta be tudását. Voltak győri, miskolci, nyíregyházi, kalocsai, dunapataji, szegedi, debreceni tornászok, és még sokan jöttek bemutatni tudásukat máshonnan is. A budapesti vetélkedőt nevezhetjük egyébként a korosztály csapatbajnoksága második fordulójának is. Külön hirdettek vidék, Budapest csapateredményt és egyéni összetett bajnokot. A Dunaferr SE két tornásza, Pálfi Gábor és Chlebovits Bence egyéni összetettben mutatták meg tudásukat. Kiváló eredménnyel végeztek a versenyen. Pálfi első lett, Bence pedig az összetettben a második helyen végzett. Mindketten Varga Gyula és Nyíri Patrik edzők tanítványai. Nagyszerű gyakorlatokat mutattak be, a kisebb hibáktól eltekintve pontos, precíz teljesítményt nyújtottak.

Chlebovits Bence korláton mutat be egy nehéz elemet: egy magas ülőtartást Fotó: Dunaferr SE

Varga Gyula edző így értékelte a két fiú eredményét: – Ez a sikeres szereplés jó előjel az őszi országos bajnokságra. Mi egyéniben indulunk majd ott is. Mégpedig Bencével és Gáborral lépünk fel. Most két hét szabadság következik, és azután megkezdődik az igen kemény alapozási időszak. Az állóképesség a fizikai erő fejlesztése. Természetesen a nyári szünet előtt ez a budapesti szép eredmény megalapozza a jókedvünket a vakációra – nyilatkozta az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában