UTRECHT

2017.11.22. 20:09

A holland vízilabda-válogatott nyert a magyar csapat ellen

A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics öt játékosa volt vízben a kedd esti, világliga európai selejtező első csoportmérkőzésén. Végül a hazaiaknál szereplő Laura Aarts örülhetett, miután egy góllal nyertek az alaposan megfiatalított magyar csapat ellen.

Gallai Péter

Fotó: ZsE

7-4 – ez nem a meccs végeredménye, hanem a nyári budapesti világbajnokságon szerepelt játékosok száma a holland és magyar oldalon.

A mieink alaposan átalakult és megfiatalított csapattal vágtak neki az új sorozatnak. A keddi, Hollandia elleni találkozón összesen öt dunaújvárosi játékos kapott lehetőséget, négy – Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya, ők a vb-n is szerepeltek, mellett Garda Krisztina és Vályi Vanda a magyar, Laura Aarts, a DUE-Maarsk kapusa pedig az oranje oldalán. A mérkőzés végül 7-6-os holland sikerrel zárul, mindegyik újvárosi játékos egy-egy gólt szerzett. Ezúttal nem örültünk neki annyira, de Aarts nagyokat védett.

- Sajnos nem sikert a győzelem az első világliga-mérkőzésen. Természetesen kicsit csalódottak vagyunk, hiszen nyerni szerettünk volna, de ez volt az első találkozónk ezzel az új csapattal, tehát bőven van még bennünk. Jó érzés, hogy edzésről edzésre egyre jobbak leszünk együtt. Nagyon jó volt, hogy magyar szurkolók is buzdítottak minket, remek volt körbenézni az uszodában, és látni a nemzeti színű zászlókat a lelátón. A találkozó után néhány szurkolóval még fotót is tudtunk készíteni – mondta Gurisatti Gréta.Bíró Attila szövetségi kapitány így értékelt a szövetség honlapjának:

- Azért vagyok kicsit bosszús, mert a végén megvolt az esélyünk az egyenlítésre, ám hibáztunk. Elégedett nem lehetek, hiszen kikaptunk, azonban nem is aggódok, hiszen hasznos tapasztalatszerzés volt. Bedobtuk a fiatalokat a mélyvízbe, és nem süllyedtek el benne. Volt szinte mindenkinek jó periódusa és rosszabb is, hullámhegyek, hullámvölgyek, a győzelemhez hiányzott egy-két extra teljesítmény.

A csoport másik mérkőzésén: Spanyolország – Oroszország 9-8. A magyar csapat december 19-én a spanyolokat fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában