A Fradi bukása

2017.12.13. 20:16

Nagyon fontos bajnoki rangadót húzott be Mihók csapata

Az év utolsó bajnoki összecsapását játszotta szerdán a Ferencváros otthonában a DUE-Maarsk női vízilabda-együttese.

Gallai Péter, Szabó Szabolcs

h

A meccs végül szoros lett, de a játék összképe alapján nem volt kérdés, hogy a dunaújvárosi kollektíva a jobb, érettebb és tudatosabb csapat. Az utóbbi két hét kőkemény menetelésének utolsó állomása várt szerdán a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics pólósaira, az évzáró bajnokin a negyedik helyezett FTC otthonában szerepelt Mihók Attila csapata, holland kapusa, Laura Aarts nélkül, aki válogatottjával az Egyesült Államokban készül soros világliga találkozójára.

A válogatottak sorát felvonultató FTC némiképp pihentebben várhatta a derbit, hiszen ők szombaton büntetőkkel kaptak ki a Magyar Kupa elődöntőjében, a dunaújvárosiak pedig a vasárnap esti fináléban szenvedtek vereséget az Újpesttől.

Ide kapcsolódó hír, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány kijelölte a december 19-ei, spanyolok elleni hazai világliga csoportmérkőzésre készülő bő keretet, amelyben hat, dunaújvárosi játékos kapott helyet. Többek között az a Kiss Alexandra, aki remekül védett a dunaújvárosi Euroliga csoportselejtezőben. Rajta kívül Gurisatti, Garda, Horváth, Szilágyi, Vályi V. kapott helyet.

A francia légiós, Mahieu is próbára tette a Fradi védekező játékosait Fotó: Ady Géza

Mint korábban is említettük a dunaújvárosi gárda egy meglehetősen extra teljesítmény után kapta feladatául a hazai női pólóban feltörekvő Ferencváros együttesét, amely már a Magyar Kupa négyes döntőjében is bizonyította, hogy helye van az elitben. A szerdai, roppant izgalmakkal végződő találkozót végül a dunaújvárosi gárda nyerte. Lapunk közvetlenül a lefújás után érte el, a csapat örökös trénerét Mihók Attilát:

- Számunkra ez egy nagyon fontos győzelem volt, hiszen e pontok jelentőséggel bírnak majd a bajnokság végjátékában. A Fradi egy nagyon jó csapat, mi pedig egy többszörös terhelés után érkeztünk. Élcsapatokkal játszottunk az Euroligában, valamint a Magyar Kupa döntőjében is. A terhelésünk határterületeit feszegetjük mostanság. Sajnos mindennek számos negatív hozadéka is van, hiszen számos kulcsjátékosunk sérüléssel bajlódik. Örömteli, hogy ilyen keretek között is képesek voltunk arra, hogy a kulcsszituációkban domináljunk. Mindezek miatt is büszke vagyok csapatomra, amely képes volt erőt mutatni és eredményes lenni a döntő szituációkban. A bajnokság végkimenetelét tekintve is értékes győzelmet arattunk, sőt, mindig volt olyan játékos, aki továbblendítette csapatunkat a holtponton. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével.

JEGYZŐKÖNYV

Ferencváros – DUE-Maarsk 11-12 (2-3, 2-1, 4-3, 4-4)

Népliget. Vezette: Molnár, Kovács Cs.

FTC: Kasó – Vogt, Kisteleki D. 1, Kövesdi 4, Bujka 3, Illés, Kövér Kis. 2 Csere: Péter, Ármai, Muzsnay, Regős, Gerendás, Gémes 1 , Varga. Vezetőedző: Béres Gergely.

DUE-Maarsk: Kiss – Szilágyi 1, Horváth 2, Gurisatti 3, Mchunu, Ziegler 1, Vályi V 1. Csere: Garda 4. Sajben V., Sajben N., Mahieu, Vályi F., Brezovszki, Luka L.. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 3/10, illetve 3/11.

Gól ötméteresből: 0/0, illetve 0/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában