dobogós helyezéseket várnak

2018.08.14. 21:07

Mindenki szorgosan készül a Kajak-Kenusoknál az elkövetkezendő versenyekre

Félve lopakodtam a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztály csónakháza felé, mert mi van, ha csak egy portást találok ott a híres arany­éremgyártók helyett. Szerencsém volt.

Balogh Tamás

Mányi Zsófia

Lehetséges az, hogy a vezetőedző az egész nyarat is itt lent tölti? Molnár Gergely vezetőedző nem csinált titkot belőle.

– Szerencsére nem az egész nyarat! Nemrég jöttem meg egy nálam szokatlanul hosszú, egyhetes szabadságról. Most viszont már vissza kell szokni a munkába, bár még egy kicsit a nyári, a takarékos üzemmódunkat láthatod. A csoport nagy részének ilyenkor még pihenője van, viszont van néhány felnőtt- és ifjúsági versenyzőnk, akikkel már a közelgő versenyeikre készülünk.

A csoport nagy részének ilyenkor még pihenője van

Slihoczki Ádám most másodszor fog indulni a felnőttek országos bajnokságán. Tavaly még ifiként vett részt rajta. Az idén már belépett az U23-ba, illetve a felnőttek közé. Szerintem már tavaly is helyt állt, amit a negyedik helyük jelzett a kenu párosban. A tavalyi nagy számuk az volt, amikor Kis Balázzsal megnyerték az 500 métert. Az idén dobogós helyezéseket várok tőle.

Mányi Zsófinak is volt egy hét pihenője, és most hétfőn kezdtük meg a felkészülését. Öt hét van még az Olimpiai Reménységek Versenyéig. Ő még nem indult ezen a nemzetközi erőpróbán, ezért nem tudom, hogy mire számíthatok tőle. Azt gondolom, hogy mivel kiharcolta az indulás jogát, mindenképpen jó eredménnyel fog zárni. Hajdu Jonathán most Szolnokon, Kiss Balázs pedig Csepelen, a négyes tagjaként készül a felnőtt-világbajnokságra.

Egyedül áll a fiatal versenyzők mellett?

– Az idén már van segítségem, Vajda Attila a korábbi olimpiai bajnok kenus személyében. Júniusban „leigazoltuk” őt, és most már együtt dolgozunk, és amikor szükség van rá, helyettesítjük egymást. Ő egy igazi nagy név, de szívesen vesz részt a napi munkában és a gyerekek is szeretik. Rajta kívül Szalóki Győző a kajak szak­ágban segíti a munkánkat a lányok és fiúk felkészítésével.

Molnár Gergely Fotók: BAT / DH

A Széchenyi gimnázium bármelyik 11.-es tanulójának igazolása lehetne arról, hogy most van az ő nyári szünetes időszakuk, és akár egész nap a strandolásra és a bulihegyekre koncentrálhatnak. Annak van az ideje. Mányi Zsófia viszont kemény munkába állt, mert komoly célt tűzött ki maga elé.

– Az Olimpiai Reménységek Versenyére készülök, amit Lengyelországban rendeznek meg szeptember tizenötödikén. Az 500 egyesben és 500 négyesben fogok indulni. Ehhez igazítom a napi programomat. Szeretném megállni a helyemet. Még diák vagyok. Elég nehéz a sportra és a tanulásra is koncentrálni. Rendesen be kell osztani az időt, hogy mindkettőben eredményesek lehessünk. Azt mondhatom, hogy jó tanuló vagyok és a sportban is látunk biztató jeleket magam előtt. Mindenképpen szeretnék továbbtanulni, de még nem döntöttem el, hogy melyik irányt válasszam.

Mányi Zsófia

Ma reggel kétszer háromezer métert teljesítettem a kajakban, és az időmet a mester elfogadta. Ezzel még nincs vége a sportprogramomnak, hiszen délután még visszajövök egy kétórás edzésre, aminek a programját majd akkor fogom megtudni. Ezeket általában jókedvűen tudom teljesíteni, de vannak nehezebb időszakok is a munkámban.

Az ORV kapcsán az olimpia nagyon jól cseng a fülemben, de egyelőre még a korosztályos versenyeimre koncentrálok, aztán majd még meglátjuk, hogy mire lesz elég a teljesítményem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában