Poznanban is bizonyítottak

2018.09.21. 21:34

Mányi Zsófia és Horváth Benedek is remekelt az ORV-n

Hatalmas fölénnyel nyerte a magyar válogatott a poznani Olimpiai Reménységek Versenyének éremtábláját. A mieink 18 arany-, 15 ezüst- és 7 bronzérmet szereztek a háromnapos viadalon.

Agárdy Csaba

Mányi Zsófia

Az érmek közül három a Rácalmás SE sportolójának, Horváth Benedeknek a nevéhez fűződik.Vízi Gábor tanítványa kenu kettes 1000 méteren a dunavarsányi Besenyei Ádámmal szerzett aranyérmet, a Hodován Dávid (Paks), Kollár Kristóf (Paks), Horváth, Besenyei négyes szintén aranyérmet szerzett, ők 500 méteren győztek. Itt azért jegyezzük meg, Kollár Dunaferr-nevelés, nemrég igazolt Paksra, mert ott tanul tovább. Horváth Benedek Besenyei Ádámmal 200 méteren még egy bronzot is begyűjtött. Horváth mérlege tehát: két arany- és egy bronzérem az ORV-n, amit a szakemberek a serdülő korosztály minivilágbajnokságának is tartanak.

Szintén az ORV-n remekelt a Dunaferr SE fiatal tehetsége, Mányi Zsófia, aki aranyérmet szerzett csapattársaival K-4, 500 méteren!

Zsófi idei teljesítménye alapján nemcsak négyesben, hanem K-1 500 méteren, és K-1 200 méteren is rajthoz állhatott és 500 méteren ragyogó 3. helyen, 200-on 7. helyen ért célba.

A dunaújvárosiak fiatal kajakozója ezzel a két éremmel nagyon eredményes évet koronázott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában