Felemás eredmény született

2018.04.25. 21:18

Két dunaújvárosi versenyzőt neveztek

Szombaton Budapesten, az Újpest Jégcsarnokában rendezték meg az olimpiára is elfogadott versenyszabály- rendszerben lebonyolított, 2018. évi WKF Karate Magyar Bajnokságot.

duol.hu

Mintegy 70 egyesület csaknem 800 versenyzőt nevezett a kétnapos magyar bajnokságra. Szombaton a junior és felnőtt, vasárnap pedig a kisebb korosztályok küzdelmeit rendezték meg. A Makita – Hikari Dojo Kovács Bence és Kovács Máté versenyzőket nevezte a viadalra, mivel ők ketten ebben az évben felkészültségük tesztelése érdekében „kiruccanást tesznek” pár alkalommal ebbe a versenyrendszerbe.

Kovács Bence (b) felnőtt férfi –84 kg kumite 3. helyezett lett Fotó: amatőr

– Nem szeretek hivatkozni külső körülményekre, több mint tíz éve nem szerepeltünk ilyen rendszerű versenyeken (korábban bajnokaink és válogatottjaink is voltak ebben a rendszerben), de az egész versenynapot (nem csak minket) tekintve érdekes ítéleteknek lehettünk tanúi – vélte Schneider László. – Kovács Bence felnőtt férfi –84 kg kumite 3. helyezett lett, nem rajta múlt egy jobb helyezés. Sajnos jellemző az indulatokat kiváltó bíráskodási hibákra, hogy például Bence súlycsoportjában, a döntőben második helyezett versenyző nem is állt fel a dobogóra a díjátadáskor (igaz ez nem volt sportszerű viselkedés). Csapat kumite számban (JKA Team néven Gyimesi Balázs és Balla Dániel, más klubokból való társaival együtt) szintén 3. helyet értek el. Kovács Máté –76 kg junior korosztályban szintén rendesen dolgozott, és nem rajta múlt egy szép eredmény. Mindegy, gyakorlásnak, tapasztalatszerzésnek megfelelt a szereplés. Gratulálunk a becsületes hozzáálláshoz, és köszönjük Kovács Béci apukának a fuvarozást! Dolgozunk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában