számos tehetséggel dolgozhat

2018.09.21. 21:47

Jól kezdték a szezont a fiatal ökölvívók

Sulák András, a Dunai Ökölvívó Egyesület vezetőedzője alig egy hónapja arról beszélt lapunknak, hogy milyen körültekintő alapossággal kezdték meg a legfiatalabb tanítványaival az idei szezont. Mint a serdülőválogatott egyik edzője, a helyszínen követhette a tehetséges sportolók szereplését.

Balogh Tamás

A nyári tábor meghozta a gyümölcsét, hiszen az ifjú ökölvívók máris szép sikereket értek el. Csubi bácsi, (azaz Sulák András edző) az utóbbi hetek sikereiről beszélt:

– Mindenek előtt elmondanám, hogy nagy örömmel készülünk a radari sportközpontunk vasárnapi hivatalos átadási ünnepségére, és az azt követő nyílt napos programra, amire szívesen várjuk a város sportszerető közönségét is. A klubunk ezzel egy, a mai kor színvonalán álló, nagyszerű bázison végezheti a munkáját. A ringbe visszatérve kijelenthetem, hogy nem siettetjük a gyerekek munkáját, csupán élünk a kínálkozó lehetőségekkel. Alaposan megfigyeljük a gyerekek napi munkáját, figyelemmel követjük a személyiségük változásait. Így aztán hamar kiderül, ha valaki sok és szorgalmas munka ellenére mégsem ebbe a sportágba való.

András a serdülőválogatott munkáját is segíti Fotó: Zsedrovits Enikő

Van egy új serdülő-válogatottunk, akit Tóth Tamásnak hívnak. A naptár szerint csak jövőre tölti be a tizenharmadik életévét, de a tehetsége miatt már most lehetőséget kapott, és helytállt, a harminchat kilogrammosok között a IX. Id. Süllős Gyula Ökölvívó Emlékversenyen, ahol szlovák és ukrán ökölvívók is a ringbe léptek. Nagy élmény volt a kicsiknek, hogy a versenyen a példaképüknek való neves személyiségekkel és felnőttsportolókkal is találkozhattak. Ezután a Lehel Kupán vettünk részt Jászberényben. Itt a szorgalmáról is híres Mák Tamás Kevin is bemutatta a felkészültségét. Ő még csak kilencéves, de kiváló erőpróba volt számára ez a lehetőség, hiszen győzelemmel zárta az első mérkőzését. Tóth Tamás itt is szerencsét próbált, döntetlenre hozta a csatáját. Ezek az erőpróbák jó bizonyítékok voltak a legkisebbeknek arra, hogy érdemes keményen dolgozni, mert figyelik a teljesítményüket, és a sok munka szép eredményeket hoz a számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában