Folytatás következik

2018.03.17. 19:43

Hatalmas bravúr ellenére búcsúzik a DUE Maarsk az Euroligától

A női vízilabda Euroliga-sorozat eddigi legnagyobb meglepetését okozták a negyeddöntő visszavágóján női pólósaink, akik idegenben verték három góllal az olasz kirakatcsapatot – ám sajnos ez is kevés volt a továbbjutáshoz, így a játékvezetők által is megtámogatott Orizzonte Catania került a legjobb négy közé.

Szabó Szabolcs

A Laura Aarts holland hálóőr vezette újvárosi védelem gyakran megbabonázta az olasz támadókat

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az Euroliga negyeddöntőjének első párharcát három góllal bukta el az olasz sztárgárda ellen a DUE Maarks női vízilabdacsapata, amely a szicíliai visszavágó előtt nagyon fogadkozott, hogy a végsőkig küzdeni fog a győzelemért és a továbbjutásért. Így is lett, Mihók Attila fiatal csapata végig kézben tartotta a roppant feszült találkozót, és a harmadik negyedben ledolgozta hátrányát. A hazai pálya minden előnyét élvező Catania azonban élt a játékvezetői kettős által felkínált előnyökkel és szétlövésre mentette a meccset. A büntető párbajban pedig a taljánok voltak a szerencsésebbek.

Az Orizzonte Catania ellen lejátszott negyeddöntő második mérkőzése után így értékelte a párharcot és csapata nemzetközi szereplését a dunaújvárosiak trénere, Mihók Attila:

– Azzal kezdeném, hogy csapatom a tavalyi idényben tért vissza a nemzetközi porondra, és e mérkőzések tanulságait, tapasztalatait sikerült fokozatosan beépítenünk a játékunkba, ezáltal sokat tanultunk, fejlődtünk. A Catania elleni párharc is remekül mutatja ezt. Az első, Dunaújvárosban lejátszott mérkőzésen a rutintalanságunk miatt elkövettünk jó pár hibát, amelyeket a visszavágón már sikerült elkerülnünk. Büszke vagyok a csapatomra, mert saját otthonában verte meg három góllal az Orizzonte Cataniát, amely Európa egyik legerősebb klubcsapata. Mivel a Fabó Éva Sportuszodában három góllal kikaptunk tőlük, így lehetetlen küldetésnek tűnt, hogy Olaszországban vívjuk ki a továbbjutást. A lányok bizonyították, hogy nincs lehetetlen, nagyon jól álltak hozzá a mérkőzéshez, és ha csak egy kicsivel is korrektebb a játékvezetés, akkor meggyőződésem, hogy ezen az estén mi örülhettünk volna a legjobb négy közé jutásnak. Nem szoktunk érdemben foglalkozni a bírók ténykedésével, ám a mai találkozón számos véleményes ítélet született, rendre a mi kárunkra. Az utolsó negyedben mindössze három támadást játszhattunk végig, ebből két gólt is szereztünk. A vége előtt nyolc másodperccel még mi álltunk továbbjutásra, ám a meglehetősen furán megítélt kettős emberhátrányt már nem tudtuk kivédekezni.

A Laura Aarts holland hálóőr vezette újvárosi védelem gyakran megbabonázta az olasz támadókat
Fotós: Zsedrovits Enikő

Mindent elmond a találkozóról, hogy összesen 19 kiállítást ítéltek ellenünk. A szétlövés előtt már kipontozódott két kulcsjátékosunk, Horváth Brigi és a csapatkapitány, Garda Krisztina is, ők nagyon hiányoztak a büntetőpárbajnál. Helyettük olyan fiatal játékosoknak kellett odaállni az ötmétereshez, akik még nem tartanak ott, hogy egy ilyen kiélezett találkozót eldöntsenek. A mutatott játék alapján fáj, hogy nem jutottunk tovább. Gratulálok a csapatomnak a szombati teljesítményért! A nemzetközi sorozat számunkra a LEN Kupában folytatódik, hasonló erősségű együttesek ellen. A látottak alapján ott is lehet keresnivalónk.

JEGYZŐKÖNYV

Női Euroliga, negyeddöntő, 2. mérkőzések

Orizzonte Catania (olasz)–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 10–13 (2–3, 3–3, 1–5, 4–2) – ötméteresekkel 6–5

Gólszerzők: Bianconi 3, van der Sloot 3, Garibotti 2, Marletta, Palmieri, ill. Szilágyi 3, Vályi V. 2, Gurisatti 2, Horváth B. 2, Garda 2, Mchunu, Vályi F.

Négyes döntőbe jutott: Orizzonte Catania 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában