Két Dunaferr-egység evez a döntőben

2018.05.18. 20:52

Hajduék után Slihoczkiék is bejutottak a fináléba

A rekordmezőnyt felvonultató kajak-kenu világkupa pénteki versenynapján bemutatkoztak a Dunaferr SE versenyzői is, méghozzá kiválóan, hiszen a Hajdu Jonatánnal és Slihoczki Ádámmal felálló páros is bejutott a mai döntőbe.

Gallai Péter

Az év eleji forma ellenére kellemetlen meglepetés nélkül lehozták a magyar kajak-kenusok a szegedi világkupa péntek délelőtti előfutamait, amelyek során a Dunaferr SE két sportolója is érdekelt volt C-2 500 méteren. Hajdu Jonatán az újpesti Fekete Ádámmal, míg az utánpótlás korú Slihoczki Ádám a lágymányosi Szőke Attilával térdelt hajóba. Előbbiek az első futamban voltak érdekeltek, ahol a lengyel Murek, Sliwinski páros mögött a második helyen siklottak be a célba, ez pedig azt jelentette, hogy egyből bejutottak a szombati fináléba. Ugyanez elsőre nem sikerült Slihoczkiéknak, akik az orosz, kínai és portugál hajó mögött, alig több mint fél másodperc hátránnyal negyedik helyen zártak a második körben, így a pénteki esti középfutamból harcolhatták ki a döntős szereplést.

Itt pedig kiválóan lapátoltak, a rajt után egyből az élre álltak és féltávnál vezettek. A hajrára több páros is rájuk ment, nagy csata alakult ki a moldáv és lengyel kettőssel. Végül Slominski és Kaminski minimális előnnyel ért be elsőnek, másodikként jöttek Slihoczkiék, akik így is biztosították helyüket a ma 13.28 perckor kezdődő döntőben. Ezen túl Hajdu Jonatán a kenu egyesek 200 méteres előfutamaiban is érdekelt lesz még ma, míg a harmadik Dunaferr SE induló, Kiss Balázs a kenu egyesek 500 méteres előfutamában szerepel.

Az első magyar aranyérmet a dunaújvárosi, jelenleg Szegeden szereplő Kárász Anna (j) szerezte meg, amíg másodikként Takács Tamara érkezett a célba női K-1 1000 méteren Fotó: MKKSZ

Pénteken a Dunaferr nevelésű, jelenleg Szegeden versenyző Kárász Anna és Takács Tamara révén kettős magyar siker született a női kajakosok 1000 méteres egyes versenyében, így övék lett az első magyar arany- és ezüstérem a világkupán. Kárász tavalyi hosszú sérüléséből visszatérve nagyon magabiztosan versenyzett a hosszabb, számára újdonságot jelentő távon egészen az előfutamtól kezdve. A verseny második felében nagy fölénnyel vezetett a döntőben, és kétség sem fért a győzelméhez. A finálé másik magyarja, Takács Tamara az utolsó helyen is haladt, de fantasztikus hajrájának köszönhetően

ezüstérmesként ért a célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában