Európa legjobbjai érkeznek

2018.09.21. 22:24

György László: A Mercedes és a Zsiguli egymásnak nem vetélytársa

Szombaton 18 órakor az aktuális magyar bajnok és egyben a Bajnokok Ligája címvédője ellen játszik a Kohász a helyi sportcsarnokban. Nem túlzás: a győrieknél nehezebb ellenfelet ma aligha találni a kontinensen.

Jankó Árpád

Utálatos műfaj a sportújságírásban az úgynevezett beharangozó, más néven az előzetes. Ez rendszerint a vezetőedző és a hírlapíró által készült interjún alapszik. Hogy miért is nyögvenyelős ez a műfaj? Egyszerűen azért, mert hétről hétre képtelenség csodákat remélni, merőben bombasztikus újdonságokat közölni az olvasóval. Ez pláne akkor komplikált, amikor: csapatunk újabb mérkőzés előtti állapotáról, reményeiről beszélünk, és a szereplők Európa két kiváló együttese. Az elsőn, a Fradi elleni meccsen túl vagyunk, ma pedig a BL-győztes, világhírű együttes, a Győri Audi ETO érkezik Dunaújvárosba. Olyan nagyságok, mint Mette, Oftedal, Amorim, Groot, Knedlikova, Kristiansen és a többiek… még sorolhatnám.

Kapusbravúrokra nagy szükség lesz, tudja ezt Katarina Tomasevics (b) és Csapó Kyra is
Fotók: Hankusz Kálmán

Nos, a közelmúltról és a jelenről morfondírozunk György Lászlóval, a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának vezetőedzőjével.

– A Fradi elleni mérkőzésről annyit, a jó egyéni teljesítményekből kellett volna több: a játékban, a passzokban, a góllövésekben. Tehát ebben kell javulnunk. Sajnos az FTC elleni játék utolsó szakaszában szétestünk, védekezésben, támadásban, kapusteljesítményben is. Sok technikai hibát vétettünk. Ezt pedig egy ilyen ellenfél könyörtelenül kihasznál. Képszerűen úgy is mondhatnám: a Fradi Mercedes autóval érkezett, mi pedig Zsigulival. Jankó Árpád

Szekerczés Lucára védekezésben és támadásban is fontos szerep hárul majd

Játsszuk le ezt a meccset becsülettel, gátlások nélkül

György László, a DKKA szakvezetője természetesen a mai, Győr elleni találkozóról is beszélt: – Azt is el kell ismerni, valóban voltak pozitívumok is a szerdai teljesítményünkben. Elsősorban Tomasevics kapus védései, Ferenczy bátor küzdése, Bouti ügyes irányító játéka, Sirián jó védekezése, támadása. Egyszóval: a mai Győri Audi ETO elleni találkozó előtt is azt tudom a játékosaimnak mondani, hogy értsék meg: nincs tétje a mai mérkőzésnek. Játsszuk le ezt a meccset becsülettel, szabadon, gátlások nélkül, felszabadultan. És ha erre képesek leszünk, akkor jó szájízzel, nyugodt lelkiismerettel jöhetünk le a játéktérről!

A kisalföldi együttes hivatalos honlapján a Győri Audi ETO KC vezetőedzője, Danyi Gábor így nyilatkozott a szombati mérkőzésről: – Az elmúlt évek során soha nem volt könnyű, mindig szoros meccseket játszottunk idegenben a Dunaújvárossal – nyilatkozta a tréner, aki bízik benne, hogy a sérülésekkel bajlódó játékosok is mihamarabb rendelkezésére tudnak állni, hiszen az újfajta játékfelfogás a csapat folyamatos mozgatását, cseréket követel.

A Győr az eddigi négy találkozóját magabiztosan hozta a K&H női ligában. Legutóbb a debrecenieket verték 34–23-ra. A mai meccset a Bíró Ádám–Kiss Olivér játékvezető-páros irányítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában