Fejlesztés

2017.09.26. 17:38

Vajon mi épül Perkátán az iskola mellett?

A Magyar Labdarúgó Szövetség TAO-s pályázatán nyert Perkáta. A fiatalok sportolási lehetőségét szeretnék szélesíteni a fejlesztés által.

Horváth Dóra

d

Az általános iskola mellett futsalpálya épül Perkátán, a fejlesztésre a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjának 39. építési ütemében pályázott a helyi önkormányzat, amit meg is nyert, így egy új, modern sporttérrel gazdagodhat a település. Az önkormányzat fő motivációja a pályázattal az volt, hogy szeretnék a helyi sportegyesület tagjainak edzéslehetőségeit kitágítani, továbbá a szabadidős sportolásra motiválni a lakosságot.

A pálya megépítéséhez az önkormányzat biztosított önrészt, továbbá egy környékbeli nagy cég jelentős, 24,5 millió forintos TAO összeg befizetéssel is hozzájárult ahhoz, hogy a projekt sikeresen megvalósuljon. Az építést számos perkátai vállalkozó is támogatja, akik szeretnék, hogy a fiatalok számára bővüljön a sportolási lehetőség.

- Az ötlet fogadtatása mindig pozitív volt. A pálya egy új, modern, kulturált lehetőséget biztosít a mozgásra, továbbá az általános iskolások a mindennapos testnevelésórák során is használhatják – árulta el Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere.

Hozzátette, a településen a Bozsik-programmal is foglalkoznak, illetve a labdarúgó-szakosztályban immár nem csak felnőtt-, hanem ifi csapat is aktívan működik.A terület kialakítása az elmúlt héten elkezdődött az általános iskola mellett, s már mindenki izgatottan várja, hogy az új létesítményt használatban vehesse. A fejlesztés során a pályát világítással is ellátják, így a késő estig tartó edzéseknek, valamint sporttevékenységnek sem lesz akadálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában