Országos Diákolimpia

2018.09.21. 22:11

Fiatal birkózók: tovább a döntőbe

A közelmúltban hat területen küzdöttek a Diák I és Diák II-es korcsoportosok a területi kötöttfogású diákolimpiai bajnokságokon.

Agárdy csaba

Fotó: illusztráció

A megmérettetéseken összesen 620-an próbáltak szerencsét, és csaptak össze az Országos Diákolimpiai Döntőbe történő bekerülésért. A Dunaferr SE a hozzá tartozó fiókegyesületek versenyzőivel (Gurics György BDSE, Enying VSE) a legnépesebb közép-magyarországi területi bajnokságon próbálták kivívni az indulási jogot Abonyban.

Garbacz Bence hibátlan teljesítményt nyújtott

A Diák II-es korcsoportban elért eredmények: 26 kg Garbacz Bence I. hely, 32 kg Oláh Denisz III. hely, 54 kg Tóth Nimród I. hely, 58 kg Domján Mihály I. hely, +63 kg Hutvágner László I. hely, Éva Bence II. hely. A sikeres versenyzők továbbjutottak a karcagi országos döntőbe. Ebben a korosztályban Paddi Boldizsárnak, Gárel Eriknek, Fuzik Kevinnek, Tóth Zalánnak és Bodor Máténak sajnos még nem sikerült olyan teljesítményt hozniuk, ami elegendő lett volna ahhoz, hogy ők is megmérettessék magukat a döntőben. A győztesek közül Garbacz Bence emelhető ki, aki a nap folyamán hibátlanul birkózott.

A Diák I-es korcsoportban Góczán Barnabás (35 kg) II. hely, Gajzer Bálint (38 kg) I. hely, Rostás Arnold (42 kg) II. hely, Angyal Márk (46 kg) III. hely, Pordán Péter (76 kg) III. hely. Ők jutottak ki a hétvégi püspökladányi döntőbe. Akiknek nem sikerült: Szentpáli Zalán, Takács Mihály, Tóta Csongor, Pudelka Ferenc. A győztesek közül Gajzer Bálint hozta a kötelezőt, és magabiztos teljesítményt mutatott be. Remélhetőleg ezt a formáját az országos döntőre is át tudja menteni. Ezen a napon meghívásos versenyt is rendeztek, ahol a Pupp testvérek képviselték színeinket, a lányok között Viktória I., a gyermek korosztályos fiúk között Bence II. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában