Hatodik helyen

2018.03.23. 21:35

A válogatott vereséggel zárta az Európa Kupát

Csütörtökön este az oroszok ellen szenvedett vereséget a magyar női vízilabda-válogatott a spanyolországi Pontevedrában rendezett Európa Kupa hatos döntőjében, így búcsúzott az éremszerzés lehetőségétől, és pénteken az olaszokkal meccselt az első ízben kiírt nemzetközi sorozat 5. helyéért.

Szabó Szabolcs

Szilágyi Dorottya biztos tagja Bíró Attila válogatottjának Fotó: ZsE

Az oroszok elleni vereség után érthetően nem volt elégedett a csapat szakvezetője, Bíró Attila, aki így foglalta össze a mérkőzés tanulságait a szövetségi honlapon olvasható interjúban:

– Az oroszok ellen két-három gólról visszajönni a szokottnál is nehezebb, majdnem a lehetetlen kategória. Természetesen megpróbáltuk, volt is sanszunk a meccs második felében, ám egy-két gyerekbetegség ismét kiütközött, ami miatt nem járhattunk sikerrel. Szokni kell még a keret nagy többségének az ilyen jellegű mérkőzéseket, megint látszott, hogy törékenyek vagyunk.

Szilágyi Dorottya biztos tagja Bíró Attila válogatottjának Fotó: ZsE

Ugyanakkor voltak biztató momentumok is, de ez nem elég ezen a szinten. Több kell védekezésben, több kell támadásban, van bennem rendesen hiányérzet, többet vártam jó néhány játékostól. A stábbal kielemeztük a látottakat, egyben készültünk az olaszok elleni mérkőzésre, ami nem az ötödik hely megszerzése, sokkal inkább a sikerélmény miatt lenne fontos. Építő jellegű mérkőzésben bízom, ami azért fontos, hogy pozitívan fejezzük be ezt a sorozatot, és kedden legyen esélyünk a világligában a spanyolok ellen.

A szövetségi kapitány és az öt dunaújvárosi játékost (Gurisatti Gréta, Vályi Vanda, Horváth Brigitta, Garda Krisztina) felvonultató nemzeti csapatunk tehát azzal az elhatározással indult csatába tegnap az olaszok ellen, hogy egy önbizalomerősítő sikerrel zárja majd az első ízben kiírt nemzetközi sorozatot.

Olaszország–Magyarország 7–6 (3–1, 0–0, 2–3, 2–2)

Az oroszok elleni elődöntőhöz hasonlóan ismét rosszul kezdte a mérkőzést a magyar csapat, amely az első félidőben mindössze egy gólra volt képes, és bár Kasó többször is kritikus szituációban védett, az olaszok így is uralták a találkozót. A harmadik játékrészben a Bianconi vezette taljánok megléptek 5–2-re és bár a Bíró Attila válogatottja mindent megtett, a végjátékban egy góllal alulmaradt.

Hosszú Spanyolországi kirándulás

Az Európa Kupa küzdelmei után sem indul haza a magyar csapat, amelyre további komoly feladat vár majd a spanyolországi Ponte­vedrában, ahol a világliga 5. fordulójában az európai selejtező csoportot vezető házigazdák várnak majd lányainkra. Az eddigi öt fordulóban Magyarország hat pontot szerzett. Még tavaly decemberben egy szoros meccsen 10–9-re vertük a spanyolokat, majd szintén hazai medencében az oroszokat múlták felül Bíró Attila tanítványai 12–9-re. Sajnos, február végén a hollandok, némileg meglepetésre 10–5-re győztek Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában