segíthetik egymás munkáját

2017.11.20. 19:58

Együttműködési megállapodás született Leszno város futsalcsapatával

A Dunaújvárosi Egyetem kezdeményezésére kialakuló együttműködés részeként egymást kölcsönösen segítő megállapodást kötött a Dunaferr-DUE-Renalpin FC és Leszno város futsalcsapata.

Gróf András

f

A lengyel klub részéről Pawel Mrozkowiak, a dunaújvárosi oldalról Zemankó Zoltán a Dunaújvárosi Egyetem Diák Sportegyesület futsal szakosztályának vezetője látta el kézjegyével a dokumentumot. A tartalmi részről az újvárosiak klubvezetője nyilatkozott.

Zemankó Zoltán (balra) és Pawel Mrozkowiak aláírásával látja el a megállapodást Fotó: Jakub Schwarz

- Lengyel sporttársaink rendkívül kedvesek, segítőkészek voltak, pozitív partneri hozzáállást tanúsítottak. Megállapodásunk egyelőre elvi, amely azonban több fontos területen is biztosítja az együttműködés lehetőségét, de még nem merültünk el mélyen a részletekben. Ahogy eddig tapasztaltuk az ő erősségük a marketing, a kommunikáció, a közönség és az utánpótlást nevelő munka szervezése. Szakmailag viszont mi járunk előrébb, hiszen a lesznói felnőttcsapat jelenleg a lengyel másodosztályban vitézkedik, de a terveik szerint rövid időn belül fel szeretnének jutni az első ligába. Elképzeléseink szerint közösen indulunk majd nemzetközi pályázatokon, ami reményeink szerint kölcsönösen előnyös lehet mindkét fél számára. A későbbiekben elképzelhető majd játékosok cseréje is. Az már biztos, hogy január 17-én a mi csapatunk vendégeskedik majd Lengyelországban, ugyanis a felek ekkor írják majd alá a testvérvárosi együttműködési megállapodást. Ennek az ünnepi programnak lesz része ez a mérkőzés. A visszavágó találkozót a tervek szerint valamikor a bajnokság hajrájában rendeznénk, de a pontos időpont nagyban függ a bajnoki hajrá menetrendtől.

A Dunaújvárosi Egyetem meghívására látogatott el Dunaújvárosba a lengyelországi Leszno város küldöttsége. Tagjai a felsőoktatási intézmény Tudományos hetén zajló East-West Cohesion konferencia mellett találkoztak Cserna Gábor polgármesterrel és megtekintették a színházat, a múzeumot, valamint a futsalcsapat edzését is. Az utóbbi látogatás eredménye együttműködés aláírása lett, amelyet Zemankó Zoltán (j), a szakosztály vezetője és a lengyel klub képviseletében Pawel Mrozkowiak (b) látott el kézjegyével

A Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese a futsal NB I alapszakaszának nyolcadik fordulójában tegnap este a Nyírgyulaj KSE gárdáját fogadta a Dunaújváros Sportcsarnokban. A mérkőzés este 19 órakor kezdődött, és lapzárta után fejeződött be. Az összecsapás beszámolóját holnapi lapszámunkban olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában