A kupadöntőbe jutás sem egyszerű

2017.12.08. 20:53

Női vízilabdázóink szombaton a BVSC-vel játszanak a fináléért

Kőkemény tíz napra teheti fel a koronát a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics együttese, ugyanis a lányok a vízilabda Magyar Kupa-győzelemért indulnak csatába szombaton.

GALLAI PÉTER

Vályi Fanniék (b) bíznak benne, hogy vasárnap ismét játszhatnak az Újpesttel Fotó: ZsE

Egy nagy sikerélmény – az Euroliga hazai csoportselejtezőjének megnyerése – és egy kevésbé örömteli szerdai bajnoki – a címvédő Újpesttől elszenvedett vereség – után az erőltetett menet utolsó felvonása vár szombaton, s remélhetőleg vasárnap is Mihók Attila tanítványaira. A Magyar Kupa elődöntőjében szombaton 12.30 órakor a Komjádi uszodában az a BVSC vár Garda Krisztináékra, amely a tavalyi sorozatban büntetőkkel búcsúztatta a dunaújvárosiakat, és a bajnoki elődöntőben szintén jobb volt. A szezonban eddig egyszer találkoztak tétmérkőzésen, a Fabó Éva Sportuszodában 7-7-es döntetlen született. Tehát ismét nagyon kiegyenlítettnek tűnnek az erőviszonyok, ráadásul a fővárosiak hazai pályán játszhatnak, egyszóval izgalmas összecsapásra van kilátás, amelyet az M4 Sport élőben közvetít majd. Egyébként a BVSC is érdekelt volt az Euroligában, a padovai csoportból két vereséggel és egy győzelemmel a harmadik helyen jutottak tovább. A hétközi fordulóban nem nagyon kellett megizzadniuk, a Tatabányát 14-2-re győzték le.

Vályi Fanniék (b) bíznak benne, hogy vasárnap ismét játszhatnak az Újpesttel
Fotó: ZsE

Tehát már az, hogy a vasárnap 17.45 órakor szintén a Komjádi uszodában kezdődő döntőben – a harmadik helyért nem rendeznek mérkőzést – ott legyenek a lányok, komoly erőpróbát kíván. A másik ágon a címvédő Újpest a Ferencvárossal játszik, egyébként előbbieket tartják a legnagyobb esélyesnek a szakemberek.

- Eléggé kemény derbi volt az UVSE elleni bajnoki meccs, még akkor is, ha veszítettünk, és az első negyed ugyebár nem úgy sikerült, mint ahogyan szerettük volna. Ez csalódás volt az Euroliga hét végéhez képest, amikor mindent meg tudtunk valósítani abból, amit gyakoroltunk. Ám ez már a múlt, a BVSC-re kell koncentrálnunk, és bízunk benne, hogy vasárnap kupadöntőt játszhatunk. Mivel csütörtökön pihenőt kaptunk, így a felkészülésre csak a pénteki nap állt rendelkezésünkre. Nem lesz egyszerű a dolgunk, eddig két alkalommal találkoztunk a BVSC-vel, egy bajnokin s egy edzőmérkőzésen, mindkétszer döntetlen lett az eredmény – fogalmazott a DUE-Maarsk játékosa, Ziegler Diána.

- Nem látom, hogy bármilyen fizikális problémánk lenne. A magyar bajnokságban erről a párharcról soha nem lehet tudni, mit hoz, főleg akkor nem, amikor két csapat ennyire közel van egymáshoz. Viccesen úgy is mondhatnám, mi küzdünk azért, kit ver meg az UVSE a döntőben – mondta a BVSC-t irányító Petrovics Mátyás az M4 reggeli műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában